Els testimonis

   banner-testimoni
  testimoni_1_escola2 ESCOLA DE ROCAFONDA
Classe dels Núvols

A l’escola portem l’esmorzar en carmanyola, d’aquesta manera no fem residus a l’hora de l’esmorzar.
  testimoni_2_cuinera ELISABETH
Experta en cuina

En les receptes que fem a l’aula de cuina del mercat de la plaça de Cuba de Mataró intentem sempre reduir la quantitat d’aliments sobrants.
  testimoni_3_restauracio ASSUMPTA I CARME
Alumnes del taller de Restauració de mobles del Casal de les Esmandies.

Al taller de restauració passem una estona entretinguda i donem una segona vida a mobles que si no anirien a parar a les escombraries
  testimoni_4_forn AMELIA
Clienta Can Bastons

Per no utilitzar bosses de plàstic sempre que vaig a comprar el pa porto la meva coixinera.
  Testimoni_anomin LLUIS

Ja fa temps que utilitzo garrafes d'aigua de 8 litres de vidre reutilitzables. Malauradament hi ha poques empreses comercialitzadores d'aigua que encara promoguin d'envàs de vidre i molt pocs establiments -almenys a la nostra ciutat- que els ofereixin. El plàstic s'imposa arreu. No només això sinó que comprar aigua en garrafa de vidre surt bastant més car que fer-ho en envàs de plàstic. Comprovat. Flac favor es miri per on es miri. Ens ho hauríem de fer mirar. Em semblaria molt bé beure aigua de l'aixeta sempre i quan me'n garantissin la qualitat. I quan dic la "qualitat" em refereixo a què no n'hi ha prou que l'aigua sigui clara, que no tingui mal gust i per suposat no comporti conseqüències pitjors. La composició d'aquesta aigua em preocupa i molt. I poques vegades se'n parla. M'agradaria que el/els responsable/s m'informessin d'aquest assumpte. Depèn de què em diguin potser em llançaré a veure'n de l'aixeta. Si no em convencen tornaré a la font. Ostres no, que l'aigua està contaminada de nitrats i coses pitjors!
  Testimoni_dona ASSUMPTA

Penso que una bona forma de produir menys residus és la reutilització dels envasos, per exemple els de vidre podrien ser retornables com eren abans i s’evitaria haver de llençar les ampolles. En canvi actualment ni tan sols les de cava ho són.
  Fas prevenció? Vols compartir-ho? Envia’ns un mail prevencio@ajmataro.cat amb la teva experiencia i, si pot ser, una fotografía.

ratlla_footer 
logos-mataro-arc-bcnecologia