Projectes de Civisme

Projectes de Civisme

 

Es treballa per a que la ciutadania tingui les eines necessàries per col·laborar en una ciutat més responsable i respectuosa amb les persones i l’entorn. És per això, que a més de les accions de garant d’acompliment de drets i deures, es promouen actuacions de promoció del civisme actiu tant a l’espai públic com en l’espai privat:
 

. Projecte de suport a comunitats de veïns: Projecte de civisme i convivència als barris de  Rocafonda—El Palau-Escorxador d’orientació i suport en temes de convivència veïnal i d’assessorament de comunitats, en el marc del Programa de Millora de Barris. Horari d’atenció al la oficina de Llei de Barris els dimarts i dijous de 9h a 14h.
 
- Informadors cívics: Campanyes d’informació i sensibilització per mitjà d’equips d’informadors cívics que porten a terme accions informatives de bon ús de l’espai públic, de civisme i convivència a tota la ciutat, amb continguts específics que poden variar en funció de la campanya.

- Accions comunitàries: Projectes en l’àmbit comunitari sobre el civisme i la convivència.
      · “Teatre cívic” conjuntament amb la Direcció de Cultura, amb la formació en tècniques de teatre social amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la convivència en l’espai públic.

- Educació:
      · Campanyes d’educació vial, prevenció i civisme adreçades a centres educatius en col·laboració entre el Servei de Policia Local i Mossos d’Esquadra.
      · “Fem ciutadania. Fem civisme”: Projecte d’Aprenentatge i Servei dirigit a primer cicle d’ESO.
      · Consell d’infants 2015-16: L’alumnat participant al Consell d’Infants va preparar materials de sensibilització per a tota la ciutadania en relació amb temètiques de civisme. Vegeu els vídeos i les falques de ràdio.
 
Per a més informació i petició de les activitats i serveis en l’àmbit educatiu, sobre  el civisme i la convivència als centres, cliqueu aquí si sou famíliescentres educatius