L'Ensenyament  »  Consell d'Infants  »  Què és?

Què és el Consell d'Infants?

El Consell d’Infants de Mataró és l’eina per desenvolupar un projecte socioeducatiu que té com a finalitat treballar amb els nens i nenes de la ciutat els valors i principis de la democràcia. És una eina per sensibilitzar i conscienciar sobre les necessitats de l’entorn immediat, donant l’oportunitat d’implicar-se en temes i projectes vinculats en la transformació real de la ciutat.

És un òrgan estable i amb voluntat de continuïtat on els infants tenen l’oportunitat d’exercir la ciutadania, aportant la seva opinió sobre aspectes relacionats amb la millora dels seus pobles i ciutats. 
 

Objectius

• Promocionar els drets de la infància

• Promoure la cultura de participació en l’àmbit escolar

• Revaloritzar la política com una activitat necessària per a la convivència i el desenvolupament de les nostres ciutats

• Donar rellevància a les opinions dels infants, com a ciutadans d’avui que poden aportar idees per solucionar els problemes actuals del seu entorn

• Incorporar en els processos de presa de decisions de l’àmbit municipal el punt de vista de la infància, fomentant la seva participació

• Fomentar la sensibilitat i la curiositat de la infància envers el seu entorn i la seva comunitat

• Dotar la infància d’eines per aprendre a dialogar i a trobar solucions de consens

• Millorar i fer una ciutat a la mida dels infants
 

Qui en forma part?

El Consell d’Infants està constituït per un Plenari, presidit per l’Alcalde de Mataró, on estan representats els diferents grups municipals de l’Ajuntament de Mataró, i els consellers i conselleres de les escoles participants.

Els consellers i conselleres són nenes i nens de 5è i 6è de primària, escollits pels seus companys de curs per representar-los i traslladar les seves propostes i opinions. El càrrec de conseller i consellera té una duració de 2 anys.

 

Com funciona?

Cada curs, a l'inici, es fan sessions informatives als centres escolars interessats en participar al Consell, allí s'explica què és la participació, el Consell d'Infants i què implica ser-ne membre. En aquest moment es recullen idees per treballar al Consell.

La primera sessió és la de constitució del Consell que es fa al Saló de Plens de l'Ajuntament amb presència de l'Alcalde i els representants dels grups municipals, allí es presenten tots els membres del Consell i es vota el tema a treballar durant el curs.

Les sessions de treball són mensuals i se celebren a diversos indrets de la ciutat.

La darrera sessió és la de tancament del Consell, també es fa al Saló de Plens i es presenta el document final que recull el treball fet.

Col·laboren:

 consell_infants