Notícies  »  Mataró homenatja l’artista Santi Estrany amb l’acte institucional de concessió de la Medalla de la ciutat

Data publicació: 13/03/2013

Mataró homenatja l’artista Santi Estrany amb l’acte institucional de concessió de la Medalla de la ciutat

Acte d'atorgament de la Medalla. Foto: MC

Acte d'atorgament de la Medalla. Foto: Marga Cruz

La família de l’artista Santi Estrany i Castany (Mataró, 1923-2013) ha rebut avui de mans de l’alcalde, Joan Mora, la Medalla de la ciutat a títol pòstum, un guardó que diverses entitats van demanar a l’Ajuntament pocs mesos després de la seva mort.

 
A les 19.30 hores ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48) l’acte institucional de concessió de la Medalla a aquest artista que va destacar per les seves pintures amb interpretacions geomètriques de ciutats i pels esgrafiats d’homes amb màquines que va fer a moltes façanes d’ edificis. La seva vocació artística es va complementar amb 45 anys dedicats a la docència, tasca que també han volgut destacar les entitats que en el seu dia van sol·licitar el guardó i que, ja al novembre passat, li van organitzar diversos actes de reconeixement, sobretot l’Associació Sant Lluc per l’Art i l’Associació d’Amics de Ca l’Arenas.
 
Santi Estrany era Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, pèrit Industrial i llicenciat en Belles Arts. Artista de llarga trajectòria, de caràcter polifacètic i innovador i activista de l’art i la cultura, va presentar exposicions estatals i internacionals. També va exposar ex libris en exposicions internacionals i va publicar el llibre “L’art gràfic al Noucentisme”, el text de la seva tesi doctoral. 

Notícies relacionades

  • Diferents entitats demanen la medalla de la ciutat per a l’artista Santi Estrany
    Data: 21/11/2013

    El primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha presidit aquesta tarda el primer acte d’homenatge que la ciutat ret al mestre i artista Santi Estrany, que va morir el passat mes de maig, organitzat per l’Ajuntament de Mataró i les associacions Sant Lluc per l’Art Mataró i Amics de Ca l’Arenas. Veure més
Imprimir