Notícies  »  L’Ajuntament arriba a un acord amb NUSCAMPS per restablir l’equilibri de la concessió d’El Sorrall

Data publicació: 28/04/2016

L’Ajuntament arriba a un acord amb NUSCAMPS per restablir l’equilibri de la concessió d’El Sorrall

David Bote i Montserrat Mas signant l'acord de compromís entre l'Ajuntament i NUSCAMPS. Foto: AJ

David Bote i Montserrat Mas signant l'acord de compromís entre l'Ajuntament i NUSCAMPS. Foto: AJ


L’Ajuntament de Mataró ha signat avui un acord amb NUSCAMPS SL que restableix l’equilibri econòmic de la concessió per la construcció, gestió i explotació del servei de la zona esportiva municipal El Sorrall, situada al barri de Cerdanyola. L’acord ha estat signat avui per l’alcalde, David Bote, i la representant de l’empresa concessionària, Montserrat Mas, i ha de ser ratificat properament pel Ple municipal i pel Consell d’Administració de NUSCAMPS SL.

 
L’empresa NUSCAMPS SL, com a concessionària del servei des del maig de 1999, va comunicar a l’Ajuntament l’any 2014 que estava assumint pèrdues, fonamentalment i entre d’altres motius a causa de la falta d’aportació, per part de l’Ajuntament, de 13.562 m2 de terrenys on, segons l’oferta presentada en el seu dia, havien de construir-s’hi diverses instal·lacions esportives, com ara, camps de futbol 7, pistes de tennis i pistes de pàdel.
 
En l’acord que se signa avui, l’Ajuntament, davant la impossibilitat d’adquirir els terrenys que faltarien aportar a la concessió i amb l’objectiu de restablir l’equilibri econòmic de la mateixa, es compromet a:
 
-Equiparar la tarifa de l’aigua d’El Sorrall amb la de la Piscina municipal.
-Establir una bonificació del 95 % sobre la quota de l’Impost de Béns Immobles (IBI) dels edificis de la concessió.
 -Assumir el deute que NUSCAMPS tenia contret amb AMSA i MESA a 31 de desembre de 2015.
-Autoritzar la concessionària a amortitzar les instal·lacions en 50 anys, tot i que la durada de la concessió es manté en els 40 anys.
 
El valor actual de totes aquestes compensacions ascendeix a 2.986.953,34 €.
 
Per la seva part, l’empresa accepta la reducció de la superfície de la concessió fins a 20.363 m2 (tenia concessionats 36.680 m2) i renuncia a qualsevol reclamació pels fets esdevinguts des de l’inici de la concessió i fins al dia d’avui.
 
El Centre municipal d’esports El Sorrall va entrar en funcionament el 2003 i actualment alberga diverses piscines cobertes i a l'aire lliure, gimnàs, sales de condicionament físic, i també altres instal·lacions a cel obert, com pistes de pàdel.
 
Imprimir