Notícies  »  L'Oficina de Turisme obté el distintiu "Compromís per la sostenibilitat Biosphere 2017" de turisme sostenible

Data publicació: 13/03/2018

L'Oficina de Turisme obté el distintiu "Compromís per la sostenibilitat Biosphere 2017" de turisme sostenible

L'adhesió a aquest compromís la promou la Diputació de Barcelona, que el 2017 va obtenir la certificació "Biosphere Responsible Tourism"

Fotografia de família amb els distintius Biosphere 2017. Foto: Ajuntament

Fotografia de família amb els distintius Biosphere 2017. Foto: Ajuntament

L’Oficina de Turisme de Mataró ha obtingut el distintiu “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” que garanteix la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics que s’ofereixen. El distintiu l’ha recollit la regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, durant l’acte celebrat aquest matí a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.
 

Aquest distintiu s’ha impulsat a les comarques de Barcelona de la mà de la Diputació de Barcelona, l’Institut de Turisme Responsable (ITR) i la cambra de Comerç de Barcelona, mitjançant una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, bé siguin públics o privats. Així doncs, durant l’acte celebrat aquest matí s’ha atorgat el distintiu “Compromís per la sostenibilitat Biosphere 2017” a les 245 empreses i serveis de la demarcació de Barcelona que s’hi han adherit. La Diputació de Barcelona va obtenir l’any 2017 la certificació “Biosphere Responsible Tourism”, que reconeix la demarcació com a destinació turística sostenible i responsable.
 


Certificació Biosphere

Es tracta d’una certificació nascuda a instàncies de la Conferència Mundial de Turisme Sostenible de 1995, una fita històrica promoguda per l’ONU a través de la UNESCO. 
 

La certificació Biosphere va ser la primera a nivell mundial en ser aprovada pel Consell Global de Turisme Sostenible (GSTC) i és l’única en incorporar els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides i les directrius sorgides de la Cimera del Clima de París. La Comunitat Biosphere té acords amb els principals operadors turístics del món, fet que aporta posicionament, visibilitat, promoció i màrqueting internacional.
 

Imprimir