Ajuntament  »  Atenció Ciutadana  »  Tràmits  »  Gent Gran i Persones amb Dependència: Gossos d'assistència

Gent Gran i Persones amb Dependència: Gossos d'assistència

Què és i per a què serveix?

Els gossos d’assistència són aquells gossos que han estat ensinistrats, en un centre especialitzat i oficialment reconegut, per donar servei i assistència a persones amb determinats tipus de discapacitat amb qui formaran una unitat de vinculació.

Qui ho pot demanar?

Aquelles persones amb discapacitat visual, auditiva o física, o que pateixen trastorns de l’espectre autista, diabetis, epilèpsia o altres malalties reconegudes pel Departament d’Acció Social  i Ciutadania, que vulguin tenir un gos d’assistència al seu costat.

Quin cost té?

Els centres especialitzats i oficialment reconeguts d’ensinistrament de gossos d’assistència, són d’iniciativa privada. El cost varia segons el centre.

En quines dates es pot fer?

Durant tot l’any.

Com i on es pot presentar?

La condició de gos d’assistència s’adquireix amb l’acreditació que atorga d’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials. El procediment d’acreditació de la condició de gos d’assistència s’inicia a sol·licitud del centre d’ensinistrament o dels usuaris. L’Oficina d’atenció ciutadana de la Generalitat més propera on es poden adreçar els interessats és l’Oficina del Maresme-Mataró. Oficina d'Acció Ciutadana del Maresme - Mataró
També es pot demanar més informació trucant al telèfon 93 483 10 00

Quins documents s'han de portar?

Trucar al 93 483 10 00 per més informació.

Altres informacions d'interès