Fires

alt

 

La ciutat de Mataró compta amb una llarga tradició firal que es concreta en un ampli calendari d’esdeveniments organitzats per l’Ajuntament de Mataró i per altres promotors com l'Unió de Botiguers, l'Associació d'Amics de les plantes, animals i jardins del Maresme, i el Cercle Històric Miquel Biada entre d'altres. Gràcies al treball conjunt i a un ambient de col·laboració mútua, Mataró ha sabut dissenyar un model firal de referència, mitjançant la celebració dels següents esdeveniments:

· Saló Boda Mataró i el Maresme. 16, 17 i 18 de febrer de 2018. Centre de congressos Tecnocampus Mataró. Un espai de trobada en el que empreses locals i de la comarca donen a conèixer els seus serveis i productes relacionats amb l'organització del casament, des d’empreses de restauració, moda i complements, fotògrafs i floristeries fins a cotxes de lloguer, agències de viatges i equipament de la llar. També s’hi realitzen desfilades nupcials per donar a conèixer les noves tendències. Organitza: Unió de Botiguers de Mataró.

· Fira de l'Arbre i la Natura. 3 i  4 de març de 2018. Parc Central Vell. Amb oferta de tot tipus de productes relacionats amb la floricultura i l'agricultura, i es complementa amb la participació d'expositors d'artesania i alimentació. Organitza: Associació d'Amics de les plantes, animals i jardins del Maresme.

· Fira del Llibre de Sant Jordi. 21, 22 i 23 d'abril de 2018. Plaça de Santa Anna i Rambla de Mataró. Parades de venda de llibres. Organitza: Gremi de Llibreters de Catalunya i Direcció de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Mataró.

· Motor Total. 26 al 29 d'abril de 2018. Espai Firal del Parc Central. Un aparador de 4.000 m2. a l'aire lliure, on quedaran reunides totes les marques del sector automobilístic més representatives i punteres de Mataró i la seva comarca. Més de 250 vehicles garantits en exposició en condicions immillorables tant en preu com en finançament. Organitza: creatas 2.12.

· Expo Mercat d’Art. 28 d'abril de 2018. Plaça xica. Exposició i mercat d’obres d’art. Organitza: Associació de comerciants del casc antic de Mataró.

· FirOcasió Mataró - Primavera. 3, 4 i 5 de maig de 2018. La Rambla i la Plaça Santa Anna. És una peculiar fira en la qual els comerciants exposen qualsevol producte no alimentari que tinguin en estoc, de restes de sèrie i de fora del circuit comercial, com objectes de decoració, roba, joguines, articles de papereria i regal, cosmètica, etc. És una bona oportunitat pels compradors, que tenen la possibilitat de trobar productes a preus d’ocasió. Organitza: Unió de Botiguers de Mataró.

· Fira-mercat de Sant Ponç.5 i 6 de maig de 2018. Plaça de l’Ajuntament. Venda de productes alimentaris elaborats artesanalment. Expositors d’arreu de Catalunya i de la resta de l’estat, aporten el color, el sabor i l’aroma de la millor artesania alimentària del país, amb una variada oferta de confitures i codony, mel, neules artesanals, herbes medicinals, caramels, galetes i coques, formatges, vinagres i olis, licors i cava, embotits elaborats artesanalment, entre altres. Organitza: Direcció de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Mataró.

· Fira animalista. 6 de maig de 2018. Parc central. Organitza: Associació contra el maltractament animal de mataró.

· Fira de Dibuix i Pintura de Mataró. Espai de Belles Arts i Manualitats. 12 de maig de 2018. La Riera, Plaça Santa Anna i La Rambla. Durant tota una jornada els artistes exposen i venen les seves obres originals, convertint el centre de la ciutat en una galeria d’art. Organitza: Unió de Botiguers de Mataró.

· Fira d’Atraccions (del 18 al 28 de maig de 2018) i Fireta de Primavera (del 18 al 27 de maig de 2018). El Parc Central es divideix en tres espais diferencials: la Fira d’Atraccions, una de les més grans de Catalunya, està sectoritzada per tipologia d’usuari (infantil o adults); la zona de Bars que ofereix al públic una variada oferta gastronòmica i la Fireta de Primavera que ofereix una amplia oferta d’artesania i altres articles de regal. Aquesta concentració d’activitats possibilita que la ciutat ofereixi més de 9.000 m2 d’oferta gastronòmica, lúdica i d’oci en general durant 10 dies. Organitza: Direcció de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Mataró.

· Expo Mercat d’Art. 26 de maig de 2018. Plaça xica. Exposició i mercat d’obres d’art. Organitza: Associació de comerciants del casc antic de Mataró.

· Mercat mariner (festa al port). 9 i 10 de juny de 2018. El Port de Mataró. Organitza: Empresa organitzadora de fires amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.

· Expo Mercat d’Art. 30 de juny de 2018. Plaça xica. Exposició i mercat d’obres d’art. Organitza: Associació de comerciants del casc antic de Mataró.

· Tren-Fira Ferroviària.
27 i 28 d'octubre de 2018. Centre de congressos Tecnocampus Mataró. Commemora l’arribada a Mataró del primer tren a la península, on s’hi concentren expositors de maquetes, circuits de modelisme, postals, segells, medalles, llibres i revistes relacionades amb el tren. Organitza: Ajuntament de Mataró i Cercle Històric Miquel Biada.

· FirOcasió Mataró - Tardor. 8, 9 i 10 de novembre de 2018. Plaça Santa Anna i La Rambla. És una peculiar fira en la qual els comerciants exposen qualsevol producte no alimentari que tinguin en estoc, de restes de sèrie i de fora del circuit comercial, com objectes de decoració, roba, joguines, articles de papereria i regal, cosmètica, etc. És una bona oportunitat pels compradors, que tenen la possibilitat de trobar productes a preus d’ocasió. Organitza: Unió de Botiguers de Mataró.

· Fira de Tardor. 10 i 11 de novembre de 2018. Plaça de l’Ajuntament. Mercat artesà amb una mostra de bolets, formatges, mel, embotits,... A més hi podeu trobar jocs tradicionals i tallers infantils. Organitza: A determinar.

· Fira-mercat de Pessebres i Ornaments de Nadal. Del 24 de novembre al 23 de desembre de 2018. Plaça de Santa Anna. En aquesta fira es poden trobar tots els elements necessaris per a la decoració nadalenca, des d’arbres, tant naturals com artificials, fins a figures de pessebre, molses, bombetes i suros, cintes de colors, centres ornamentals de taula, espelmes nadalenques i guarniments de Pare Noël entre d’altres. Aquesta fira s’ha convertit en un referent de l’inici de l’Advent i està considerada la segona en importància d'aquestes característiques de Catalunya tant pel seu emplaçament com per la qualitat dels seus productes. Organitza: Direcció de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Mataró.


Mensual

· FirAntic Maresme. Primer diumenge de cada mes de gener a març. Passeig del Rengle. Fira d’antiguitats i brocanters, amb un ampli ventall d’objectes antics, de col·leccionistes, d’obres artístiques i amb història. Organitza: FirAntic Maresme.
 

L’Ajuntament de Mataró i les altres entitats organitzadores es reserven el dret de modificar o anul·lar les fires si les circumstàncies ho exigeixen.

Si desitgeu rebre més informació per participar com a expositors o visitants en alguna de les fires programades us podeu adreçar a:

Direcció de Promoció Econòmica
Servei de Promoció de Ciutat i Comerç
Carrer de Francisco de Herrera, 70. 08301 Mataró
Tel. 93 758 21 31
Fax 93 758 21 36
email: fires@ajmataro.cat
 

 

Enllaços