Els Mercats de la Ciutat

alt
 

 

A Mataró hi trobem dos tipus de mercats; els mercats fixos i els de venda no sedentària.

L'Ajuntament gestiona els mercats municipals fixos de la plaça de Cuba i la plaça i Gran i els mercats de venda no sedentària. El mercat de la plaça de Cuba, després de la reforma integral, s'ha transformat en un equipament modern, tant pel que fa a les instal•lacions com respecte a l'oferta comercial. El mercat de la plaça Gran (el Rengle) es configura com un mercat molt singular pel fet que es tracta d'un mercat modernista de petites dimensions, en el qual les parades donen directament al carrer.

Mataró té set mercats de venda no sedentària. Aquests mercats són tan antics com el mateix comerç, actuen com un canal de distribució comercial de proximitat a la demanda i tenen lloc a l'aire lliure, un fet que els caracteritza també com un acte d'oci i de relació social. A la plaça de Cuba hi trobem mercat setmanal els dijous, amb productes d'equipament de la persona i de la llar, i els dissabtes, de fruita i verdura. A la plaça Gran el mercat setmanal obre cada dia i ofereix una gran varietat de fruita i verdura. El mercat setmanal del Pla d'en Boet ven productes d'equipament personal i de la llar. Els mercats setmanals ubicats a l'Escorxador i a Cirera-Molins venen fruita, verdura, productes d'equipament personal i parament de la llar, i el mercat de Cerdanyola ofereix fruita i verdura.

Els dissabtes a Mataró funcionen de forma simultània 6 mercats de venda no sedentària a diferents punts de la ciutat. Aquest fet posiciona Mataró com a ciutat de mercats de dissabte amb un oferta potent i atractiva, garantint la visita de més públic que qualsevol altre dia de la setmana, mitjançant un comerç actiu, que acosta l’oferta al client.

Els mercats fixos de Cerdanyola i el Palau són de propietat privada.