Les Santes Esportives

Banner Santes Esportives 2014

El programa de Santes Esportives aplega una sèrie d’actes entre mitjans i finals de juliol, organitzats per diverses entitats i clubs de la ciutat, i s’emmarca dins la Festa Major de les Santes de Mataró.

La majoria d’aquests actes estan oberts a la participació popular, i molts d’ells també són d’exhibició o de tipus competitiu d’àmbit federat d’un gran nombre de modalitats esportives.

Alguns actes es realitzen en instal·lacions esportives municipals, però també en carrers, places, a la platja o altres espais de la ciutat.

Dos dels actes més tradicionals del programa són la Travessa nedant al Port i la Cursa Popular, organitzades per la Direcció d’Esports, conjuntament amb el Centre Atlètic Laietània en la cursa, i amb altres col·laboradors. 

Les Santes Esportives mobilitzen prop de 10.000 persones al voltant de l’esport, entre esportistes i públic espectador, durant els dies de Festa Major de la ciutat i esdevenen un gran aparador dels esports que les entitats i clubs de la ciutat duen a terme durant l’any.