Mitja Marató 'Ciutat de Mataró' i Marató Escolar

Sortida de la Mitja Marató

Cada primer cap de setmana de desembre se celebra la Mitja Marató 'Ciutat de Mataró', juntament amb la Marató Escolar.

La Mitja Marató 'Ciutat de Mataró' s’ha consolidat com una prova atlètica de referència que mobilitza prop de 3.000 atletes, i té un recorregut urbà de 21.097 km.
Aquesta cursa forma part del calendari de la Federació Catalana d’Atletisme i és puntuable per la Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona.

La Mitja Marató 'Ciutat de Mataró' s'organitza cada any per la Direcció d’Esports i els clubs atlètics de la ciutat: Grup Atletisme Lluïsos Mataró, Centre Atlètic Laietania, Colla Maimakansu i Grup Maratonià Mataró. Compta amb diferents patrocinadors, així com la col•laboració d'entitats, col•lectius i el suport de Voluntaris per al Futur. Enguany la organització córre a càrrec de Diversport, SC, empresa especialitzada en organitzacions esportives.

Per altra banda, la Marató Escolar, també organitzada per la Direcció d’Esports, està adreçada a les escoles de la ciutat amb un esperit lúdic i festiu i sense classificació. També compte amb entitats i empreses col•laboradores.