Ciutats agermanades amb Mataró

Ciutats agermanades amb Mataró


 

Què són?


Els agermanaments són un sistema de relacions entre ciutats per establir lligams i desenvolupar relacions d’amistat i cooperació, sobre la base del coneixement mutu, el respecte i la tolerància. La carta fundacional del que avui és la Federació Mundial de les Ciutats Unides, defineix l'agermanament com:

«el lligam que uneix, amb un esperit d'igualtat i de reciprocitat, els pobles de dos o més països diferents per tal d'afavorir el contacte entre persones, l'intercanvi de les idees, de les tècniques, dels productes [...] És un instrument de cultura popular i de formació cívicainternacional [...] i no es pot desviar del seu objectiu per interessos personals, partidaris o polítics.»

— La Charte des villes jumelées, Aix-les-Bains, 1957

L’agermanament ofereix l’oportunitat de conèixer millor la vida quotidiana dels ciutadans dels països europeus, de comunicar-se i intercanviar experiències, de posar en funcionament projectes sobre temes d’interès comú, i de contribuir al desenvolupament de la ciutadania europea.

Avui dia, els agermanaments enllacen municipis de tot Europa i configuren una xarxa densa de ciutadans.

Des de l'any 1990 l'Ajuntament de Mataró, a través de la Regidoria d'Igualtat i Solidaritat, s'ha agermanat amb diferents municipis d'arreu d'Europa amb l'objectiu de mantenir intercanvis a diferents nivells (escolars, esportius, musicals, juvenils, tècnics, institucionals, amb persones amb disminució, amb gent gran...).

Actualment Mataró està agermanada amb els municipis alemanys de Dürnau i Gammelshausen, la ciutat francesa de Créteil, la ciutat italiana de Corsico, la ciutat espanyola de Cehegín i la ciutat nord-americana de Fort Lauderdale.

Notícies

  • D'esquerra a dreta, López, Trantalis, Mora, Calpe i Rey al Saló de Sessions. Foto: R. Gallofré L'alcalde rep el comissionat Dean J. Trantalis de Fort Lauderdale
    Data: 14/08/2014
    L'alcalde, Joan Mora, ha rebut avui el comissionat Dean J. Trantalis de Fort Lauderdale (Florida), ciutat agermanada amb Mataró des del passat mes de febrer. A l'acte hi han assistit la segona tinenta d'alcalde, Núria Calpe; el regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey; i el portaveu del grup municipal del PPC, José Manuel López. Aquesta és la primera vegada que un representant de Fort Lauderdale visita Mataró. Veure més