Corsico

alt

Hi estem agermanats des de 1993. És una ciutat de 33.000 habitants, situada a la Lombardia, prop de Milà, forma part de la gran àrea metropolitana milanesa.

Els primers contactes amb Corsico van tenir lloc l'any 1988 entre joves d'ambdues ciutats, amb l'objectiu de conèixer la llengua, la cultura i els costums d'un altre país. Es va continuar amb interrelacions de caràcter institucional per donar a conèixer el funcionament d'àrees concretes dels respectius consistoris: joventut, esports, cultura i el programa de prevenció de la drogodependència.
 
L'abril de 1990 va tenir lloc a Corsico un intercanvi, durant el qual es va fer la presentació oficial del projecte Sonda sobre prevenció de drogues. Es va inaugurar també un centre d'Informació per a Joves Informa Giovani, amb el qual el Servei d'Informació i Recursos per a joves Sidral va establir un acord de col·laboració.
 
Pel que fa a l'àmbit esportiu, el mes de juny de 1992 una selecció de joves mataronins de grups de futbol van participar en un torneig a Corsico amb motiu del 20è aniversari de la Società Poliesportiva Giorgella. Posteriorment, es va convidar Corsico a participar al III Memorial Ferran Ferrer de la nostra ciutat. Per altra banda, l'any 1993 el Liceo Scientifico Statale Gian Battista Vico de Corsico va tenir una trobada amb l'aleshores Institut Politècnic Miquel Biada.
 
Tots aquests intercanvis van conduir ambdós municipis a signar oficialment l'agermanament a Corsico el setembre de l'any 1993, i a Mataró el maig de l'any 1994.
 
Amb Corsico s'han portat a terme intercanvis escolars, juvenils, musicals, tècnics i esportius. Hi ha també relació i intercanvis amb la ciutat italiana de Mantova i amb la francesa de Malakoff ­ amb la qual Corsico està agermanada a nivell esportiu.

 

Enllaços

Corsico Ampliar mapa