Fort Lauderdale

alt

Realitzat l’any 2014, el de Fort Lauderdale és el més recents dels agermanaments de la ciutat de Mataró i té per objectiu fomentar les relacions a nivell econòmic, empresarial, acadèmic i cultural entre ambdós municipis.
Fort Lauderdale és una ciutat d’uns 169.000 habitants ubicada al comptat de Broward, al Sud de Florida, als Estats Units d’Amèrica. Les seves similituds amb la ciutat de Mataró són importants: per la seva localització costanera i la seva vocació nàutica; pel seu clima privilegiat i dinamisme econòmic, que la converteixen en un bon lloc per viure, emprendre i treballar; per la seva proximitat a una gran capital, a tan sols 44 km de Miami; per ser seu de centres universitaris; per la seva vocació turística; per la seva important comunitat i influència llatina; i per ser un centre logístic rellevant cap a zones properes com el Carib, i Amèrica del Sud i del Nord.

El de Fort Lauderdale és un agermanament singular, ja que és el primer amb una ciutat americana i que s’emmarca en un objectiu estratègic de posicionament global de la ciutat, basat en totes les similituds esmentades amb especial rellevància a quatre línies de desenvolupament:

· Empresa i promoció econòmica: els programes mutus de foment de la internacionalització i la innovació d’empreses.

· Front Marítim i Port: la recerca de sinergies entre els ports i clústers nàutics respectius.

· Formació: la col•laboració acadèmica entre institucions universitàries i de formació professional d’ambdues ciutats.

· Cultura i història: tradició llatina del Sud de Florida i relació cultural amb Catalunya via, sobretot, l’àmplia i potent comunitat cubana de la zona.


Amb aquest agermanament, Mataró s’ha integrat a la ‘Greater Fort Lauderdale Sister Cities International’, una xarxa formada per 17 ciutats d’arreu del món que uneixen esforços de cooperació global en diferents àmbits i desenvolupen programes conjunts. Les ciutats que formen part d’aquesta mena de club de ciutats agermanades amb Fort Lauderdale són: Agogo (Ghana); Belo Horizonte (Brasil); Cap-Haitien (Haití); Gold Coast (Austràlia); Haifa (Israel); Kaohsiung City (Taiwan); La Romana (República Dominicana); Mar del Plata (Argentina); Illa Margarita (Veneçuela); Medellín (Colòmbia); Mugla (Turquia); Ciutat de Panamà (Panamà); Quepos (Costa Rica); Rímini (Itàlia); Sao Sebastiao (Brasil) i Venècia (Itàlia).

Notícies

  • L'agermanament es va signar el passat mes de febrer a Fort Lauderdale (Florida) Un representant de Fort Lauderdale (Florida) visita Mataró
    Data: 13/08/2014
    Mataró donarà la benvinguda demà dijous, 14 d’agost, al comissionat Dean J. Trantalis de Fort Lauderdale (Florida). Trantalis farà un recorregut per diferents indrets de la ciutat com la biblioteca Antoni Comas, la Nau Gaudí, el TecnoCampus o el Port. La ciutat nord-americana es va agermanar amb Mataró el passat mes de febrer i aquesta és la primera vegada que un representant d’aquesta ciutat americana visita Mataró. Veure més
Fort Lauderdale Ampliar mapa