Activitats d'octubre, novembre i desembre de 2018

Activitats d'octubre, novembre i desembre de 2018

Casa-Capell-02Visites temàtiques i recursos: Casa Capell, espai per a la sostenibilitat
De l'1 d’octubre al 31 de desembre
A la Casa Capell volem millorar la nostra ciutat i el món on vivim, fent-lo més sostenible. Per això us oferim recursos, activitats, assessorament... a l’entorn del Pla de lluita contra el canvi climàtic - Agenda 21 Mataró, residus, aigua, energia, mobilitat, consum responsable, el Parc Montnegre i el Corredor... Individualment o en grup, tant si sou centres educatius, ciutadania, empreses o entitats, us esperem cada dia laborable de 10 a 14 h i també els dijous de 17 a 21 h. Demaneu-nos cita i en parlem!

Octubre

Què diuen els ocellsTaller: Què diuen els ocells?
Dijous 4 d'octubre, de 19 h a 20.30 h 
Taller pràctic conduït per en Joan Manel Riera, de l’Escola de Natura del Corredor, per reconèixer, interpretar i reproduir els cants dels ocells. Escoltarem els del Parc Central, aprendrem alguns recursos per identificar-los i imitar-los. I emprarem aparells per reproduir-ne alguns. Apte per a totes les edats.
Places limitades. Cal inscripció prèvia


Reparacions i ajustos bàsics a la bicicletaTaller: Reparacions i ajustos bàsics a la bicicleta
Dissabte 6 d'octubre, d’11 h a 13 h  
Porteu la vostra bicicleta a la Casa Capell, que en aquest taller pràctic aprendrem a fer-hi petits ajustos i reparacions: reparar una punxada, canviar una coberta, canviar les pastilles i cables de fre i ajustar-los, com regular-la a la nostra mida, i què cal tenir en compte per intentar que no ens la robin.
Places limitades. Cal inscripció prèvia 
 

Cosmètica natural

Taller: Cosmètica natural de cap a peus
Dissabte 20 d'octubre, de 10 h a 13 h
En la nostra vida quotidiana fem ús de molts productes de cosmètica i d’higiene personal que posem en contacte amb el nostre cos. En aquest taller elaborarem de forma casolana, seguint les indicacions de la Maria Famadas de l’Escola de Natura del Corredor, xampú per al cabell i desodorant en pols per als peus tot emprant ingredients naturals.
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Agroecologia

Tertúlia: Agroecologia alimentària escolar
Dijous 25 d'octubre, de 19 h a 20.30 h
Volem que la canalla rebi aliments nutritius, saludables, produïts de forma sostenible i en un territori equilibrat. Voleu aprendre i debatre com aconseguir-ho amb entitats expertes i que s’hi dediquen de valent? No us perdeu aquesta tertúlia on compartirem els coneixements de Carles Soler (Associació Menjadors Ecològics) i Lidón Martrat (Alimentacción, Xarxa d’escoles per un món rural viu).
Especialment adreçat a educadores, escoles, famílies, empreses de menjadors escolars, equips directius, pagesos locals ecològics i gestors locals.
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Sons i sorollsPresentació d’opcions: Menstruació neta i lliure
Dissabte 27 d'octubre, d’11 h a 13 h  
La menstruació forma part del cicle vital de totes les dones i es pot viure d’una forma sostenible i lliure. En aquest taller l’Ana Villagordo compartirà opcions a la compresa i el tampó convencionals, amb mostres que es podran veure in situ. Perquè una menstruació neta i lliure és possible. T’hi apuntes?
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Novembre

Lab 0_6Taller: Ciència en família per a infants de 0-6 anys
Diumenge 11 de novembre, d’11 h a 13 h    
La ciència és un motor de canvi i progrés de les societats humanes. Volem acostar el coneixement científic a les primeres edats, com a primer pas per implicar de manera natural les persones en les decisions científiques. En aquest taller, mares i pares acompanyen els seus fills en la resolució autònoma de reptes de ciència i experimentació. Taller a càrrec de Lab 0_6, centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats. Adreçat a educadores i famílies amb infants de 0 a 6 anys.
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Residu zero a casaXerrada participativa: Residu Zero a casa
Dijous 15 de novembre, de 19 h a 20.30 h
Una família pot aspirar a viure sense generar cap residu? La resposta és que sí, i en aquesta sessió coneixerem diverses experiències, i compartirem les nostres, de la mà d’Esther Peñarrubia, traductora del llibre “Zero Waste Home” de Bea Johnson: una dona que, sense militància prèvia, esdevingué potser la més neta d’Estats Units. I ara en són centenars. Vine a conèixer de primera mà les eines, idees i hàbits  que ens proposa la guia domèstica Residu Zero a casa.
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Molta merdaProjecció: Documental “Molta Merda”, del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. 
Dijous 22 de novembre, de 19 h a 20.30 h
Un documental recentment estrenat que protagonitza el popular presentador Quim Masferrer per conèixer tot el que cal saber sobre la gestió dels residus al Maresme, el reptes que planteja a la població i les solucions que apliquem. Gaudim d’aquesta projecció amena, divertida i rigorosa, de les seves bambolines i compartim-ne reflexions.
Places limitades. Cal inscripció prèvia 

Netejar sense embrutar

Xerrada participativa: Com netejar sense embrutar
Dissabte 24 de novembre, d'11 h a 13 h
Quan netegem, embrutem. Quan ens la traiem de sobre, desplacem la brutícia d’un lloc a un altre; però segueix existint. Per fer-ho, sovint emprem productes químics que potser contaminen més que el que volem eliminar. Sense adonar-nos-en, potser veiem neta casa nostra però embrutem la de tots, l’espai col·lectiu! Podem fer-ho millor, però. Molt millor. Veniu a comprovar-ho?
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Compostatge casolàTaller: Fem compostatge casolà
Dijous 29 de novembre, de 19 h a 20.30 h
La matèria orgànica representa prop de la meitat dels residus domèstics que generem a casa. Allà on va a parar dona molta feina, fins i tot a la planta de compostatge. Si la gestionem a casa, sense treure-la al carrer, evitem contaminació, despesa i preocupacions a la col·lectivitat. I ens convertim en la solució, tot deixant de ser el problema. I amb premi: ens proveïm d’un adob d’alta qualitat per a les nostres plantes. Veniu a descobrir com n’és de senzill fer-ho, de la mà de la Gisela i en Marc de Phoenicurus.
Places limitades. Cal inscripció prèvia 
 

Desembre

Decoració nadalenca sostenibleTaller: Decoració nadalenca sostenible
Diumenge 16 de desembre, d’11 h a 13 h
La celebració del Nadal ens empeny al guarniment il·lusionat dels nostres espais vitals. Sovint aquesta decoració té un preu important en residus i contaminació. No deixem que l’alegria de casa tingui una altra cara de la moneda més fosca. En aquest taller nadalenc, adreçat a públic familiar, posarem mans a la feina d’aconseguir uns materials i resultats més sostenibles.
Places limitades. Cal inscripció prèvia 

Cuina de nadal sostenibleTaller: Cuina sostenible i divertida de Nadal
Dijous 20 de desembre, de 19 h a 20.30 h
Sant Esteve versus Nadal: la cuina d’aprofitament i de temporada esdevé el revers de la copiosa cuina festiva. Més enllà dels canelons i tot aproximant els fogons a la sostenibilitat, amb la cuinera Ana Solé resoldrem alguns plats ben suculents i divertits.
Places limitades. Cal inscripció prèvia