Activitats d'abril, maig i juny de 2018

Activitats d'abril, maig i juny de 2018

Casa-Capell-02Visites temàtiques i recursos: Casa Capell, espai per a la sostenibilitat
Del 3 d’abril al 30 de juny
A la Casa Capell volem millorar la nostra ciutat i el món on vivim, fent-lo més sostenible. Per això us oferim recursos, activitats, assessorament... a l’entorn del Pla de lluita contra el canvi climàtic - Agenda 21 Mataró, residus, aigua, energia, mobilitat, consum responsable, el Parc Montnegre i el Corredor... Individualment o en grup, tant si sou centres educatius, ciutadania, empreses o entitats, us esperem cada dia laborable de 10 a 14 h i també els dijous de 17 a 21 h. Demaneu-nos cita i en parlem!

Abril

Spa a casaPresentació d’Opcions: "Consum conscient de roba infantil" 
Dissabte 14 d’abril, d'11 h a 13 h
Assolir un armari sostenible i just no és fàcil, sobretot si es tracta de l'armari de la canalla. Per això comptarem amb les pautes de la recerca que l’Ana Villagordo, especialista en consum responsable, va publicar a la revista Opcions. Amb ella aprendrem trucs per reduir aquesta despesa familiar; indicacions per assolir l'equilibri entre roba justa, sostenible i assequible; recursos per reduir, reutilitzar i facilitar-ne el reciclatge, etc. No us perdeu aquesta guia pràctica si voleu tenir uns hàbits de vestir “conscients” tant per als més petits de la casa com per a vosaltres!
Places limitades. Cal inscripció prèvia


China BlueProjecció: "China Blue"
Dijous 19 d’abril, de 19 h a 20.30 h 
China Blue ens endinsa en una fàbrica de texans, on dues joves, la Jasmine i l’Orchid, intenen sobreviure a les difícils condicions laborals. Rodat clandestinament i sota unes condicions difícils a la Xina, aquest documental explica humanament els problemes complexos d'un món globalitzat a través de la producció d’algunes peces de roba que nosaltres comprem.
Places limitades. Cal inscripció prèvia 

Sons i sorolls

Taller familiar: "Sons i sorolls" 
Diumenge 29 d’abril, d'11 h a 13 h  
El so ens envolta i acompanya des del primer moment a les nostres vides: no el veiem, però el podem percebre a través del sentit de l’oïda i, fins i tot, del tacte. És una gran font d'informació i gaudi, però també pot arribar a resultar molest i perjudicial per a la salut. En aquest taller, conduït pel LAC, experimentarem amb diferents fenòmens acústics i tocarem instruments musicals per desvetllar els secrets del so i saber identificar quan esdevé soroll.
Per commemorar la Setmana Sense Soroll, no us perdeu aquesta activitat que ens farà vibrar!
Places limitades. Cal inscripció prèvia
 

Maig

Plantes d'interior depurativesTaller DIY: Autoreparacions domèstiques: obra de paleta bàsica
Dissabte 5 de maig, de 10 h a 12 h   
A casa tenim sovint reparacions que requereixen un paleta, però de vegades costa de trobar un professional que trobi el moment per venir a resoldre aquestes petiteses. En aquest taller d’autoreparació, guiat per en Josep Ontañón, aprendrem a distingir i a utilitzar diferents materials necessaris per canviar una rajola que cau, enguixar un tros de paret, tapar un forat amb morter, entendre i utilitzar les possibilitats del Pladur...
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Restriccions trànsitProjecció: "El viatge de l’Unai"
Dijous 17 de maig, de 19 h a 20.30 h   
La història real d'un nen de deu anys, l'Unai, i la seva família, en un viatge extraordinari al voltant del món durant 15 mesos seguits. El pare, fotògraf de natura, té la missió de buscar set animals emblemàtics per fotografiar-los i mostrar la delicada situació en què es troben. Durant més d’un any, l’Unai segueix les passes del pare compartint amb la seva germana i la mare unes experiències vitals úniques, que transmeten un amor incondicional per la natura. Llops, elefants, pumes, bisons, pingüins, calaus i cocodrils són els protagonistes d’un viatge apassionant per tots els continents.
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Plantes comestiblesTaller: Plantes silvestres comestibles
Dijous 31 de maig, de 19 h a 20.30 h 
Ja en plena primavera, celebrem la Setmana de la Natura. Si surts a passejar pel camp o pel bosc, atura’t a mirar al teu voltant. És ple de plantes que pots collir, per menjar-les com a verdura o a l’amanida… Això sí, cal conèixer-les. En aquest taller, guiats per Phoenicurus, ens focalitzarem en quatre o cinc plantes de temporada i descobrirem una pila d’usos que se’ls pot donar a cadascuna. I no només això, sinó que també les tastarem!
Places limitades. Cal inscripció prèvia 

Juny 

Invents energiaTaller familiar: invents, energia i revolucions 
Diumenge 3 de juny, d'11 h a 13 h
L’energia ha estat motor i principal instigador del gran salt que hi ha des del primer invent de la història fins als ginys actuals. De la mà d'homes i dones de ciència de tots els temps, i guiat pels científics del LAC, construirem i experimentarem amb alguns dels invents més revolucionaris de la història. Aquesta setmana se celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, i diuen que l’energia mou el món... investiguem com ho fa? Places limitades. Cal inscripció prèvia


Invents energiaTaller: Coneix l'energia fotovoltaica   
Dijous 7 de juny, de 19 h a 21 h 
A partir del kit solar fotovoltaic que tindrem al davant, en aquest taller aprendrem el funcionament de l'energia fotovoltaica i veurem com instal·lar-la a casa per fer realitat així les possibilitats de l'autoconsum energètic. En el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, us convidem a resoldre tots els dubtes que tinguem sobre aquestes possibilitats que ens fan avançar en la transició i l'apoderament energètic en la lluita contra el canvi climàtic energètic. Col·labora: Diputació de Barcelona.
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Scape roomActivitat familiar: Escape Room "Sea Level Rise Room"
Diumenge 10 de juny, a les 10 h / 11.30 h / 13 h 
Ens trobem a l'any 2030. El món ha augmentat 1'5°C la seva temperatura en relació al període pre-industrial. La zona Àrtica s'escalfa a un ritme dues vegades superior a la de la resta del planeta provocant el desgel de més d'un terç de la superfície del casquet polar i l'augment global del nivell del mar. Mataró es troba en risc imminent d'inundació, i el teu equip és l'última esperança per salvar la ciutat. Podreu evitar la catàstrofe? Accepta el repte d’aquest escape room sobre el canvi climàtic en un dels tres torns que et proposem. Activitat per a adults i infants majors de 12 anys acompanyats. Col·labora: Diputació de Barcelona
Places limitades. Cal inscripció prèvia  
Torn de les 10 h
Torn de les 11.30 h

Torn de les 13 h

Ocells de MataróActivitat guiada: Els ocells de Mataró
Dijous 21 de juny, a les 18h, a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró 

Vols apropar-te al món dels ocells? Juntament amb la Biblioteca Pompeu Fabra, et proposem conèixer set ocells a partir de textos redactats per escriptors i gent de lletra. Començarem l’activitat a la biblioteca fent la visita guiada a l’exposició “OCELLAM” i, tot seguit, ens desplaçarem al Parc Central de Mataró per descobrir tots els ocells del Parc, observant-los i escoltant els seus cants de la mà d’en Joan Manel Riera de l’Escola de Natura del Corredor. Acabarem a la Casa Capell, on us tindrem preparat un assortit de materials per acabar de completar el coneixement dels ocells de Mataró.
Places limitades. Cal inscripció prèvia 

Vi de nousTaller: Persiana de boga 
Dissabte 30 de juny, de 10 h a 13 h
La persiana és un primer punt del teixit, i arrenca de la corda. A l'aixovar vegetal ja vam fer una primera aproximació amb l'escombra de pastera, ara avancem una mica més. Ho farem en boga, però podreu, a partir d'aleshores i seguint els ensenyaments d’en Carles Alcoy, fer-ho amb molts materials diferents.
Places limitades. Cal inscripció prèvia