XXX Setmana de Música Antiga

La dansa, la cambra i la veu.
30 anys de Música Antiga a Mataró

Mataró
del 24 de novembre
al 22 de desembre de 2012

Basílica de Santa Maria
Can Marfà
Teatre Monumental

Sembla que va ser ahir. En plena embranzida democràtica, quan de mica en mica el món de la cultura s’anava actualitzant després de moltes dècades de dificultats, quan la interpretació de la música antiga amb criteris històrics era una mena d’expressió quasi tan avantguardista com la de la música electroacústica, sovint desconeguda o mal compresa. Va ser aleshores que un dia de juny de 1981, a la Capella del col•legi de Nostra Senyora de Lourdes, es va donar el tret de sortida a la primera edició de la Setmana de Música Antiga. Ben aviat, amb el recolzament del Patronat Municipal de Cultura, va esdevenir el símbol d’un àmbit musical de la ciutat plenament contextualitzat en alguns dels espais històrics més emblemàtics, símbols per extensió del passat barroc de Mataró.

Així, fidels a un repertori i sobretot a un esperit de divulgació, inherent a l’afany de compartir bones vetllades musicals, hem anat organitzant una edició rere una altra, tota una trajectòria de més de 30 anys plena de concerts memorables, de noms amb majúscules, d’il•lusió en estat pur per part de tots els col•laboradors en l’organització i, sobretot, de molta bona música, la veritable protagonista d’aquesta singladura.
Sembla que la tradició ens obligui a aprofitar els números rodons per fer balanç d’una trajectòria, però amb la mà al cor creiem que els temps difícils que ens toca viure ens imposen dedicar temps lliure i esforços a la imaginació, a la recerca de bones idees, a l’optimització extrema de recursos i a plantejar nous reptes com ara introduir una dimensió més interactiva a les propostes d’aquesta edició d’aniversari.

A l’entorn de la figura del compositor barroc Georg Friedrich Haendel (1685-1759), i particularment del seu oratori “El Messies”, hem volgut desplegar tota una sèrie de propostes en les que la vostra intervenció serà encara més important. Hem organitzat un taller per aprendre a ballar danses de finals del renaixement i principis del barroc, una ruta cultural a l’entorn d’un concert amb àries de Haendel a Sant Llorenç de Morunys, o la possibilitat de participar cantant en el primer “Messies participatiu” de la Setmana. Tampoc hi faltarà el concert en format tradicional de música de cambra barroca alemanya, una conferència-concert on s’uniran música i patologies mèdiques i una xerrada divulgativa sobre “El Messies” per aprofundir-ne coneixements abans de l’audició.

En resum, una Setmana renovada, interactiva i imaginativa com a millor fórmula per bufar-ne les 30 espelmes d’aniversari.
Gràcies per ser-hi!


Venda de localitats
Les localitats de tots els concerts es podran adquirir a partir del dilluns 5 de novembre a:
• Les oficines de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, de dilluns a divendres de 9 a 2 del migdia i de dimecres a divendres de 6 a 8 del vespre.
• Telentrada de Catalunya Caixa, 902 10 12 12 (24 hores), a totes les oficines de Catalunya Caixa i a www.telentrada.com
• Des d’una hora abans del concert als espais d’actuació
 

Notes
L’accés als concerts que es faran a la Basílica de Santa Maria es realitzarà pel Museu Arxiu de Santa Maria (carrer de Beata Maria, 3).
No es podrà fotografiar ni enregistrar cap concert sense l’autorització de
l’organització.
L’Institut Municipal d’Acció Cultural agraeix especialment la col•laboració desinteressada del Museu Arxiu i la Basílica de Santa Maria.
 

Més informació
Institut Municipal d’Acció Cultural
Carrer de Sant Josep, 9
08302 Mataró
Telèfon: 93 758 23 61
A/e: imac@ajmataro.cat
www.mataro.cat