Projecte europeu Grundtvig Protect

Grup intercanviant idees
alt

Què és ?
El projecte europeu Grundtvig Protect treballa la formació permanent d’adults. Mataró, junt amb Berlín, Amsterdam i Viena participa com a soci en aquest projecte destinat a formar voluntaris immigrants que col·laborin amb Protecció civil i els cossos de seguretat en cas d’emergències.

Qui participa?
El projecte l’organitza i coordina l’Ajuntament de Mataró conjuntament amb Creu Roja. Els professionals que col·laboren de forma activa amb el projecte son: Protecció Civil, Policia Local, Bombers de la Generalitat i Mossos d’Esquadra, que participen en la formació: als professionals, als voluntaris, a les entitats i als veïns i veïnes.


Que s’ha fet?
- Estudi i l’anàlisi de l’accés dels immigrants al voluntariat. Han participat 35 persones (2011)
- Formació als agents dels cossos de seguretat. Han participat 30agents (2012)
- Formació dels voluntaris per col·laborar en cas d’emergències. S’han format 14 persones  (2013)
- S’han realitzat 6 sessions sobre com prevenir i actuar en cas d’emergències amb les entitats. Van assistir 224 persones (2013)
- S’han dissenyat els nous materials de difusió per donar suport al projecte (gener 2014)
- Al març i abril 2014 es realitzen 3 sessions obertes a: les entitats, associacions i veïns, de Cerdanyola i Rocafonda que completen les etapes i objectius marcats en el projecte Grundtvig Protect.
- Durant el maig - juny 2014 es treballa en la confecció de guies de bones pràctiques, catàleg de formació i documentació conjunta amb els socis del projecte.
- Al juliol es fa l’avaluació i al setembre es presenta
Socis Grundtvig