L'Ensenyament  »  Tota la vida  »  Tres Roques  »  Què oferim?  »  Convulsió al món àrab

Convulsió al món àrab

Formadora: Felip Masó, Amir Hamed i David Rull
Dates: del 20 de maig al 10 de juny de 2011
Horari: Divendres de 19 a 20.30 h
Nombre de sessions: 4
Preu: 12,30 euros

Descripció:
Les darreres revoltes als països àrabs amb els canvis de govern provocats a Egipte, Tunísia i Jordània i les manifestacions en contra dels règims totalitaris en molts d’altres fan preveure un canvi en el joc de poders de la zona i també en l’àmbit internacional. Com poden afectar tots aquests canvis a la societat de cada país i fi ns a quin punt també a la resta del món? En aquest curs diferents especialistes parlaran sobre la situació de diversos països per poder entendre millor aquest moment històric.

Contingut:
1. Egipte, la caiguda del faraó. Prof. Amir Ahmed
2. Síria i Jordània, calma tensa a Orient. Prof. Felip Masó
3. Líbia, la revolta més sagnant. Prof. David Rull
4. El patrimoni en perill, el trist record d’Iraq. Prof. Felip Masó

Metodologia:
El curs s’imparteix a través de conferències de caire divulgatiu que busquen la participació del públic tant en les sessions teòriques com sobretot en les pràctiques.
Cada sessió és un tema tancat, però té lligams amb les altres xerrades del curs, de manera que el públic tindrà la sensació de fer petits temes dins d’un gran bloc temàtic.
Totes les sessions es faran amb l’ajuda de projeccions en Power Point.

Observacions:
Hi col·labora: Fundació Lluís Bassat i Associació Sant Lluc per l’Art

Currículum professional del professor:
L’Amir Hamed: Empresari egipci, subdirector de la Casa Egípcia a Barcelona

En David Rull és Llicenciat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en Estudis Orientals–Egiptologia per l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la Universitat Autònoma de Barcelona (IEPOA-UAB).

En Felip Masó és Llicenciat en Història Antiga i Arqueologia per la UB (1996), especialitatzat en la Història Antiga i l’Arqueologia del Pròxim Orient. Treballa com a professor d’Arqueoent i com a arqueòleg participa regularment en excavacions a Síria amb la Universidad de A Coruña