Joventut


L’Ajuntament de Mataró promou i impulsa polítiques de joventut adreçades a totes les persones joves de Mataró mitjançant el Servei d'Igualtat i Ciutadania, que s’encarrega de desenvolupar les actuacions previstes en el Pla Jove x Mataró.

Els objectius centrals del Servei són garantir la igualtat d'oportunitats de les persones joves en l’accés als recursos que condicionen la seva capacitat d’autonomia personal i fomentar la seva participació en la vida pública de la ciutat, amb la finalitat que puguin assolir la plena ciutadania.

Per fer-ho possible, des del Servei d'Igualtat i Ciutadania s’ofereixen serveis i recursos en l’àmbit de la informació, l’assessorament i l’atenció socioeducativa per a facilitar l’emancipació de les persones joves. Aquests són, entre d'altres: l'Oficina Jove del Maresme-Sidral (que integra el Servei d’Informació Juvenil, l’Assessoria de Mobilitat Internacional, el Telecentre i el programa de Garantia Juvenil) i la Xarxa d'Espais Joves (amb equipaments juvenils de proximitat a Cerdanyola, La Llàntia, Pla d’en Boet i Rocafonda–El Palau que ofereixen activitat diària, realitzen accions d’informació i acompanyament en medi obert i als instituts, i promouen activitats comunitàries).

Així mateix, també s’impulsen espais, accions i programes destinats al suport i foment de l’associacionisme i de la participació de les entitats juvenils i de les persones joves: el Consell Municipal de Joventut és l’òrgan de participació que informa, analitza i fa propostes sobre les diferents actuacions en matèria de política juvenil que es realitzen a Mataró. I des del Servei d'Igualtat i Ciutadania es dóna suport a les entitats juvenils de la ciutat mitjançant suport econòmic i tècnic, assessorament i una oferta continuada de formació.

On som?

Servei d’Igualtat i Ciutadania
Programes de Joventut
Centre cívic Cabot i Barba
Plaça de Miquel Biada, 5
08301 – Mataró
Tel. 93 702 57 41
joventut@ajmataro.cat

Centre Cívic Cabot i Barba Ampliar mapa