T'hauries imaginat mai que...

… amb les pells de plàtan, els envasos de plàstic, les capses de cartró o els pots de vidre poguéssim obtenir diners per a colònies infantils, millorar la salut dels avis o crear beques per a formació?

Doncs sí, ara a Mataró transformem la brossa en diners per a les persones

Si millorem la recollida selectiva, aconseguim diners per a projectes socials escollits pels veïns i veïnes amb la finalitat que es destinin a una causa en benefici de les persones dels nostres barris.
Mataró Cívica i Activa és un projecte municipal que s'inicia l'any 2019 a Rocafonda i Pla d'en Boet, i que es preveu implantar progressivament en tots els barris de la ciutat.

D’on surten els diners?

Els residus reciclables que llencem correctament als contenidors de recollida selectiva tenen valor econòmic perquè són matèries primeres.

En canvi, si aquests residus es llencen incorrectament al contenidor de resta, impliquen una despesa perquè s'han de portar al Centre de Tractament de Residus.

Per aconseguir els diners i finançar el projecte social escollit en cada barri només cal llençar els residus correctament al seu contenidor. D'aquesta manera, convertim el que ara és una gran despesa en un ingrés de diners.

Com més i millor fem la recollida selectiva, més s'incrementa aquest valor.
Els diners obtinguts seran destinats anualment a aquesta finalitat, sempre que se superi el 40% de recollida selectiva.

Com ho farem?

Escollint un projecte social útil i beneficiós per al barri a través d'un procés de treball amb les associacions veïnals, entitats i ciutadans que vulguin participar-hi.

Comunicant el projecte a cada barri per incentivar que els veïns i veïnes, així com els comerços, s'hi comprometin fent la recollida selectiva.

Desplegant el projecte conjuntament entre les entitats i els col·lectius del barri amb el suport de l'Ajuntament.

Informant els ciutadans de l'evolució de la campanya i els resultats de recollida selectiva amb una freqüència mensual.

Passant comptes dels resultats per fer efectiu el retorn econòmic destinat al projecte social segons la recollida selectiva aconseguida.

Vols participar-hi?

Si estàs interessat a participar en el procés de selecció del projecte social a desenvolupar al teu barri i vols formar part del grup motor, et pots inscriure a mataroneta@ajmataro.cat