L'Ocupació  »  Persones  »  Troba la teva feina  »  Pràctiques i voluntariat

Pràctiques i voluntariat

Les pràctiques permeten a les persones exercitar en un context laboral real, en empreses o entitats, tot allò que han après formant-se. El voluntariat també inclou un valor afegit de servei a la societat. Totes dues opcions donen la possibilitat de conèixer el món laboral i/o social, completar una formació, obtenir una formació adaptada a llocs de treball específics, adquirir experiència en el món del treball i iniciar l'historial professional.

 

 • Les pràctiques
 • El voluntariat

 

Les pràctiques

 • Pràctiques no laborals en empreses per a joves

Programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) adreçat a les empreses perquè puguin oferir pràctiques no laborals a joves en situació d’atur que disposin d’un nivell determinat de formació però sense experiència professional prèvia.

 • On cercar pràctiques universitàries

Llistat de recursos que ofereix la Direcció General de Joventut de la Generalitat en la qual podràs trobar diferents universitats i entitats que ofereixen la possibilitat de realitzar pràctiques.

 • Programes i beques per a pràctiques a l'estranger

Llistat elaborat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat amb informació sobre els programes, beques i altres possibilitats per poder fer pràctiques a la resta d'Europa i arreu del món.

El voluntariat

 • Voluntariado.net

Iniciativa impulsada des del sector associatiu per orientar a persones de qualsevol edat interessades en el món del voluntariat. També serveix a les organitzacions de voluntariat, per a l''acollida i formació bàsica dels futurs voluntaris.

 • Canal solidari

Projecte de comunicació que des de 1999 ofereix, a través d'un portal d'Internet, notícies, serveis i recursos sobre solidaritat, cooperació, pau, drets humans i inclusió social.

 • Pangea

ONG que té com a objectiu facilitar la comunicació a les persones i col·lectius sense ànim de lucre que treballen pel canvi, la justícia social, l'educació, la pau, el medi ambient, el desenvolupament, la cooperació.

 • Guia d'Entitats de Catalunya

La Guia d'entitats és una aplicació que permet accedir a les dades identificatives de les associacions, les fundacions privades, els col·legis professionals, les acadèmies corporatives, les entitats religioses i les federacions.

 • Servei Català del Voluntariat

Espai d'intercanvi d'experiències entre les entitats que realitzen projectes de voluntariat, la ciutadania que desitja informar-se o participar en les seves activitats, i les institucions públiques com a promotores de l'acció voluntària.

 • Servei Civil Internacional

L'SCI gestiona diferents modalitats de voluntariat: els Camps internacionals de treball voluntari, als quals participen cada any més de 5.000 persones de tot el món, i el voluntariat de llarga estada, que pot durar de 6 mesos a 1 any...

 • Xarxanet.org

Recull de Portals del món associatiu i del voluntariat. Trobareu informació sobre àmbits associatius i de voluntariat diversos. Són punts de trobada amb altres persones i entitats, per a la interacció i el compromís.

 • Hacesfalta.org

Espai per facilitar i fomentar el voluntariat, posant en contacte a persones que vulguin ajudar amb el seu temps i talent a organitzacions no lucratives que necessiten ajuda i publicant informació que sensibilitzi i fomenti la participació.