L'Ocupació  »  Persones  »  Orienta el teu futur  »  Coneix les ocupacions

Coneix les ocupacions

Coneixes quines són les ocupacions que pots trobar al mercat laboral? Aspectes com la globalització de l’economia, els moviments migratoris, les jubilacions anticipades, la constant innovació tecnològica, els canvis demogràfics i altres canvis socials, comporten noves necessitats de la societat que han de ser cobertes per noves ocupacions. 

 

Des d’aquesta perspectiva, les noves ocupacions són el resultat d’un procés de transformació que afecta al món laboral, social i econòmic en el seu conjunt. En alguns casos les noves ocupacions en substitueixen d’altres que han estat obsoletes i en d’altres representen la seva evolució. Conèixer les ocupacions i les competències professionals necessàries per accedir-hi t’obrirà noves perspectives professionals.

  • Catàleg de les ocupacions amb més demanda per sector

Coneix els sectors amb futur, les seves tendències i pautes de transformació i les oportunitats professionals que generen.

  • Cercador d'ocupacions de Barcelona Activa

Mitjançant aquest cercador podràs utilitzar diferents criteris per identificar aquelles sortides professionals que millor s'adeqüen al teu perfil, d'entre un catàleg de més de 900 ocupacions.

  • Cercador d'ocupacions del Servei d'Ocupació de Catalunya

El SOC ofereix 210 fitxes informatives sobre ocupacions del mercat laboral, detallant la descripció de tasques i responsabilitats, formació més adequada, convenis, estudis realitzats, recomanacions, etc.

  • Catàleg de Qualificacions Professionals

L'Institut Català de les Qualificacions Professionals és l'òrgan que s'encarrega de definir i proposar, en l'àmbit de Catalunya, un sistema integrat de qualificacions i formació professional.

 

En el Catàleg de qualificacions professionals pots consultar les qualificacions professionals, ordenades segons les diferents famílies professionals i nivells de competència.