L'Ocupació  »  Persones  »  Orienta el teu futur  »  Coneix els serveis d'orientació

Coneix els serveis d'orientació

Tu decideixes què vols ser i nosaltres t’ajudem a aconseguir-ho. Des del SOM oferim un seguit de recursos i activitats adreçats a les persones que, com tu, han de definir o redefinir el seu projecte personal i professional i, per tant, orientar el seu futur.

 

 • Itinerari de les persones usuàries del SOM
 • Recursos
  • Les Claus d'accés al mercat de treball
  • Club de Feina
  • Ocupació Jove

Itinerari de les persones usuàries del SOM

Aquest és un esquema de l'itinerari estàndard que pot fer una persona que s'inscriu al Servei d'Ocupació

Itinerari de les persones usuàries del SOM Itinerari de les persones usuàries del SOM

Les Claus d'accés al mercat de treball

 

Tallers grupals que et facilitaran els coneixements i les eines que necessites per moure't en el mercat laboral en la teva recerca de feina. Es treballen els següents continguts:

 

 • Màrqueting personal

Es tracta de planificar la promoció, la distribució i la venda del teu producte als clients potencials, que són les empreses que puguin requerir els teus serveis. Per això, per planificar i executar el teu pla de màrqueting has de tenir definit prèviament quin és el producte que vens.

 

 

Les Claus d'accés al mercat de treball
 • Canals de recerca de feina

Podràs conèixer quins són els canals més adequats per a la feina que busques. Des del contacte personal o telefònic, al correu electrònic, sense oblidar els portals d'ofertes de feina, repassarem els principals mitjans que tens per contactar amb les empreses i accedir a una feina.

 

Canals de recerca de feina
 • Eines de comunicació

Aprendràs a utilitzar les principals eines de comunicació amb l'empresa. El Currículum Vitae és un dels principals elements que l'empresa té per conèixer el teu perfil professional. Aprendràs a com adaptar el teu currículum vitae i com preparar cartes de presentació per a les diferents ofertes de feina.

 

 

Eines de comunicació
 • Entrevista de feina

L’entrevista de feina és el moment decisiu dels processos de selecció i, per tant, conèixer en profunditat per a què serveix, quines formes adopta i què valoren les organitzacions quan la fan incrementa les possibilitats d’èxit i redueix l’angoixa que suposa enfrontar­-se a una situació que per si mateixa ja és incerta.

Entrevista de feina

Club de Feina

Espai de 110 m2 ubicat al carrer Francisco Herrera, 70, amb recursos per a la recerca activa de feina. Equipat amb 24 ordinadors amb connexió a Internet i aplicacions que t'ajudaran en la teva recerca de feina o formació. També disposaràs de telèfon i fax, premsa escrita, models de documents, guies laborals, mapes i plànols i de l'assessorament personalitzat de personal tècnic del SOM.

Ocupació Jove

Espai d’informació i orientació per a menors de 25 anys ubicat a la Pça. Miquel Biada, 5 (NauCabot i Barba). Accés lliure. Espai d’autoconsulta equipat amb 30 ordinadors amb connexió a Internet i amb l'assessorament de personal orientador i d’un programa de promoció professional amb eines i recursos necessaris per a la recerca d’informació sobre l’oferta formativa, la preparació per a l’accés a la feina i la recerca activa de feina.