L'Ocupació  »  Persones  »  Orienta el teu futur  »  Xarxes per a l'Ocupació

Xarxes per a l'Ocupació

Xarxes per a l'ocupació: una manera diferent de buscar feina i generar noves oportunitats
 
El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) va iniciar el projecte pilot “Xarxes per a l’Ocupació”. En la metodologia de treball es va aplicar un sistema pioner a Catalunya proposat per la consultora Vasis Counseil que apunta un alt nivell d’eficàcia: el sistema Job Friend. Aquest projecte facilita la creació de grups d’autogestió per a la recerca de feina: a partir de la creació de sinergies entre les persones participants del grup per mitjà del treball en equip i la col·laboració, es cerca un objectiu comú: trobar feina. 

En aquest marc, les persones van crear activitats que són, alhora, les llavors per la gestació de noves idees i oportunitats. Dues frases podrien definir l’essència de la metodologia de treball:

  • - Noves maneres de buscar feina, provoquen noves oportunitats
  • - El treball en grup multiplica les oportunitats de trobar solucions

Són 42 les persones que van participar a “Xarxes per a l’Ocupació” distribuïdes en 3 grups que es reunien 2 cops per setmana en un espai cedit pel SOM. El projecte va durar 4 mesos i va exigir un alt nivell de compromís i dedicació. Cada un dels grups de treball comptaven amb el seguiment i suport d’una tècnica del SOM.

Els tres grups que van treballar de manera autònoma són:15 en xarxa, Som recerca i G-3.

ºAquest va ser un projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona.

Som recerca
  • G-3
G-3