Seguretat alimentària

Dona venent verdures


Una alimentació variada, correcta i equilibrada ajuda a protegir la salut, però una manipulació incorrecta dels aliments, des del camp fins a la taula, pot ser la causa de malalties, a vegades greus. La globalització de la cadena alimentària ha portat a nous riscos per a la salut i dificultats més grans pel seu control.

La Salut Pública s’encarrega de vetllar per tal que els aliments arribin als consumidors amb les màximes garanties de seguretat i sense risc per la seva salut. Les competències de control de la seguretat alimentària estan compartides entre l’administració local i l’autonòmica: treballem coordinadament amb l’equip del Maresme Central de l’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat.

Des dels serveis municipals també es fa el control i seguiment dels establiments de restauració comercial (bars i restaurants) i de tots els establiments de venda de productes alimentaris (fleques, peixateries, verdulaires, establiments de venda de carn fresca i els seus derivats, autoserveis d’alimentació...). El seguiment es basa en l’acompliment de les mesures higièniques i sanitàries correctes i l’ajuda a la implantació del autocontrol basat en l’anàlisi del perills i punts de control crític – APPCC.