Juny Associatiu. La cooperació


Des de 2012, l’Ajuntament de Mataró dedica el mes de juny a programar activitats dirigides i/o promogudes per les entitats de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca i proporcionar eines i coneixements sobre àmbits que els són d’interès. 

Enguany, i d’acord amb el projecte “Mataró, ciutat de valors”, el centre d’interès del juny associatiu serà la COOPERACIÓ, entesa des de tots els punts de vista. Es tractarà la cooperació com una forma d’organització empresarial i com una forma de col·laboració per a la millora de la nostra societat unint esforços per assolir un èxit col·lectiu.

El funcionament del teixit associatiu, ens demostra en el seu dia a dia com la COOPERACIÓ és un valor cabdal per poder afrontar els reptes que les nostres societats han de superar. Així doncs, amb la col·laboració de diverses entitats hem elaborat un programa d’activitats pel mes de juny, adreçades a diferents públics, per reflexionar sobre la cooperació des de tots els seus àmbits.

Tot el programa del JUNY ASSOCIATIU es tanca amb dos actes que volen implicar tota la ciutadania: la Nit de la Solidaritat i la V Mostra d’entitats de Mataró, amb l’objectiu de donar a conèixer el paper important que desenvolupa el teixit associatiu de la ciutat i com, des de les associacions, es promou la cooperació entre tots i totes.

MOW14 Enguany la celebració de la V Mostra d'entitats coincideix amb el Mataró Opportunity Weekend - MOW -





nitsolidaritat 2014
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enguany se celebra la dissetena edició de la Nit de la Solidaritat, acte impulsat pel Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència amb l’objectiu de comunicar i rendir comptes a la ciutat.

 
NIT DE LA SOLIDARITAT: divendres 27 de juny a les 19:30h
A la Sala d'actes de la Fundació Iluro (c. de Santa Teresa, 61)
 
“La Cooperació Internacional dins la política exterior d’un estat” és el títol de la conferència que el Sr. Francesc Mateu i Hosta, director d’Oxfam Intermón a Catalunya
 
 El paper de la cooperació internacional dels estats és sovint tema de debat, especialment en un context de crisi econòmica, en el que hi ha veus que defensen que caldria reduir aquesta mena d’aportacions.

Francesc Mateu donarà una visió diferent a aquesta tesi, i ho farà a través de l’Acord Nacional l’Acció Exterior i dels Objectius del Mil·lenni que es concreten amb 8 fites pactades per tots els països per al 2015 que permetrien una major igualtat al món, segons les Nacions Unides.

L’Acord Nacional l’Acció Exterior recull els principis que han de caracteritzar l’acció exterior de Catalunya en qualsevol escenari de futur, i que defineix les línies d’actuació en 10 àmbits. Entre aquests àmbits es troba cooperació internacional al desenvolupament, així com altres àmbits que hi estan plenament relacionats, com la pau, seguretat i defensa, migració internacional i protecció, polítiques de dones o governança democràtica per a l’equitat.

Per altra banda, el Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament 2013-2016 de l’Ajuntament de Mataró té l’objectiu de promoure iniciatives de cooperació al desenvolupament, bona part de les quals estan vinculades als objectius de desenvolupament del mil·lenni. Els objectius del mil·lenni són una iniciativa de l’ONU creada amb l’objectiu de reactivar el compromís de la comunitat internacional en el combat de la pobresa i en la realització d’activitats focalitzades de desenvolupament.

Una gran oportunitat d’obtenir elements per al debat i la reflexió en un tema tan transcendental com és l’acció exterior dels estats i, concretament, del paper de la cooperació al desenvolupament.
 

Recapte d'aliments durant la Nit de la Solidaritat

Vine i dóna suport a la Campanya de Creu Roja de Mataró “Aliments per a la Solidaritat” portant llet, galetes, oli, sucre i conserves de peix (sardines i tonyina).

 

 Nit de la Solidaritat 2014