El Turisme  »  De Compres  »  Comerç

El Comerç

Gent de compres a Mataró

 

Mataró
és la capital del Maresme. Amb una població de 120.000 habitants, disposa d’una oferta comercial al voltant de 2.000 establiments que suposen una superfície comercial superior a 200.000 m2.

El caràcter mediterrani de Mataró es reflecteix en el seu comerç de proximitat que es caracteritza per ser un comerç modern, de qualitat, amb una gran diversitat de producte i un servei molt professional. El comerç de proximitat propi de les ciutats mediterrànies com Mataró fomenta la convivència, la seguretat i el dinamisme de la ciutat.

A Mataró hi distingim 2 tipus de comerç: el comerç de perifèria, ubicat fora del casc urbà de la ciutat, i el comerç urbà, ubicat al centre històric de la ciutat, als diferents barris i també a les noves zones urbanes.

El comerç de perifèria és representat pel centre comercial Mataró Parc, que acull un hipermercat, comerços, restauració i activitats d´oci.

El comerç urbà es configura en eixos comercials, caracteritzats per ser un espai comercial delimitat, amb una concentració i continuïtat de façanes comercials i amb la possibilitat de passeig. En total hi ha set eixos comercials: Comerç Mataró Centre, com a eix de centralitat històrica, el Centre Comercial de la Plaça de Cuba i Rodalies, La Gran Botiga, Comerç Rocafonda i Cerdanyola Comercial com a eixos de centralitat de barri i Bulevards de Mataró com a nou eix de centralitat.

Al centre històric i a l'Eixample hi trobem els dos mercats municipals: el mercat de la plaça de Cuba i el mercat de la plaça Gran.

L’oferta comercial de la ciutat de Mataró destaca principalment pel nombre d’establiments de productes d’alimentació (32%), seguit dels establiments dedicats a l’equipament de la llar (22%) i la persona (19%). En el centre històric de la ciutat destaquen els comerços de productes d’equipament de la persona (roba, complements, calçat) i equipament de la llar (decoració, electrodomèstics,etc).