On menjar?

alt

La ubicació geogràfica de Mataró entre el mar Mediterrani i la serralada litoral i el seu clima temperat han possibilitat que, des de ben antic, la ciutat tingui una tradició agrícola especialitzada en els conreus mediterranis (el blat, la vinya i l’olivera) i en productes hortícoles de la zona, com enciams, raves, faves, mongetes del ganxet o pèsols, “la perla verda”. A més d’aquesta tradició pagesa, Mataró també es caracteritza per una llarga vida marinera que permet que molts restaurants de la ciutat tinguin productes frescos i de qualitat. No podem oblidar, però, un dels productes històricament més arrelats, la patata; amb denominació d’origen i popularment conegudes com Mataro’s Potatoes, que es van exportar massivament sobretot als mercats anglesos a mitjan del segle XX. Aquesta amalgama de mar i muntanya desencadena en una oferta gastronòmica de primer ordre, fruit de l’elaboració dels productes autòctons mataronins.

Jornades Gastronòmiques
Fruit d’aquest maridatge gastronòmic neix el Plat de Mataró: Pèsols amb Sèpia i Patates, un plat guisat de cuina mediterrània que té les seves pròpies jornades a la primavera. Anualment es celebren les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró i el  concurs del Plat de Mataró, organitzades pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, on una trentena de restaurants hi participen cuinant el plat mataroní.

El bolet i el tomàquet són els altres protagonistes gastronòmics de la ciutat; durant la tardor es celebren Jornades Gastronòmiques dels Bolets, i durant l’estiu les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet, en les què diversos restaurants ofereixen plats i menús elaborats amb aquests productes.
 Guia de Restaurants