El Turisme  »  Què fer?  »  Rutes guiades i audioguiada

Rutes i Visites guiades


A Mataró trobareu rutes i visites guiades amb les què descobrireu els indrets més singulars i les propostes patrimonials més interessants per gaudir de la cultura durant tot l’any: trobareu el llegat modernista de la mà d’un arquitecte únic com Josep Puig i Cadafalch, la bellesa i l’expressivitat de les pintures d’Antoni Viladomat del conjunt barroc dels Dolors; les restes arqueològiques d’una vil·la romana de l’antiga ciutat d’Iluro, els inicis i l’evolució del tèxtil a la ciutat, les noves energies i, per descomptat, les històries de navegants, pescadors i d’altres personatges històrics que han estat units a la mar.

Rutes i Visites Guiades:

La Ruta Audioguiada per Mataró us permetrà descobrir, al vostre aire, l’empremta dels romans, les restes de les muralles, l’encant especial dels carrers i de les places barroques, els edificis neoclàssics i l’arquitectura modernista de Puig i Cadafalch, un dels màxims exponents del modernisme català. A l’Oficina de Turisme de Mataró us cedirem gratuïtament l’aparell d’audioguia, que us donarà la informació completa amb quatre idiomes. Per ampliar la visita es pot accedir a l’interior d’alguns dels recursos patrimonials: Museu de Mataró, Can Palauet, Clos Arqueològic de Torre LLauder, Casa Coll I Regàs, Conjunt dels Dolors i Nau Gaudí.

El Modernisme a Mataró. 
Ruta per conèixer l’època del Modernisme a Mataró i els principals arquitectes del moment, en especial Josep Puig i Cadafalch. Passejant per la ciutat descobrireu, entre d’altres, el saló de sessions de l’Ajuntament, el mercat d’El Rengle, la botiga La Confianza i la “joia” del Modernisme a Mataró: la casa Coll i Regàs.

 
Ruta Puig i Cadafalch. Mataró - Argentona. Ruta per carrers i cases de la ciutat de Mataró i la vil·la d’Argentona amb un fil conductor: la vida i l’obra de Josep Puig i Cadafalch a les poblacions on va néixer i estiuejar. Entre d’altres, visitareu el saló de sessions de l’Ajuntament de Mataró, la casa Coll i Regàs, la casa d’estiueig de l’arquitecte, i can Garí.
 
Clos Arqueològic de Torre Llauder. Us proposem una visita guiada a les restes d’una de les vil·les senyorials del territori de la Iluro romana. Coneixereu les seves dependències i habitacions, com l’atri, el triclini, el tablini, el pati porticat, els banys o les latrines. Torre Llauder, declarat bé cultural d’interès nacional, és un dels jaciments arqueològics de referència a la nostra comarca.
 
Museu de Mataró. Si visiteu el Museu de Mataró fareu un recorregut per la història de la ciutat i de la comarca a través dels objectes conservats. Des de materials arqueològics de la prehistòria, dels ibers i els romans, fins a les eines i obres d’art de l’edat mitjana i moderna, coneixereu l’evolució de la nostra ciutat.
 
Ca l’Arenas. Centre d’Art del Museu de Mataró. La visita guiada a l’equipament al centre d’art us permetrà descobrir la important col·lecció d’art del Museu de Mataró. Ca l’Arenas presenta el seu fons amb exposicions temàtiques que van variant cada curs i també s’hi poden veure exposicions temporals durant tot l’any.
 
Arqueologia i ciutat. D’Iluro a Mataró. Ruta pel centre històric de la ciutat, tot recorrent els diferents espais conservats de la ciutat romana d’Iluro.
 
Basílica de Santa Maria i Conjunt dels Dolors. Visita guiada de les principals obres arquitectòniques i artístiques del barroc mataroní. El Conjunt dels Dolors, format per la capella, la cripta, la sagristia, la sala de juntes i el cor conserven els magnífics frescos i teles pintats per Antoni Viladomat el segle XVIII. També podreu conèixer en profunditat totes les seccions del Museu Arxiu de Santa Maria.
 
Una volta pel món del gènere de punt. Si visiteu la Fundació Jaume Vilaseca coneixereu millor els processos de fabricació del gènere de punt puntal durant molts anys de l’economia mataronina. Veureu una extensa col·lecció de maquinària que mostra la forma de teixir, el procés de tallar, confeccionar o planxar fins arribar al producte acabat.
 
Ruta del mar. Una passejada guiada pel passeig marítim permet descobrir en una pinzellada la vinculació de Mataró amb el mar: la seva tradició marítima, l’entorn natural de la costa, les transformacions i modernitzacions del litoral i també els personatges històrics de la ciutat relacionats amb el mar. És una ruta plena d’anècdotes inesperades i de dades sorprenents que descobrireu tot passejant arran del mar.
 
Rutes sobre rodes per Mataró. El Segway és una alternativa innovadora i divertida per realitzar rutes. En només cinc minuts s’aprèn a conduir i té una mobilitat i maniobrabilitat que permeten accedir a qualsevol lloc. Totes les rutes es realitzen amb la companyia d’un guia, que anirà destacant els punts d’interès durant el recorregut. S’ofereixen diverses alternatives, tant en recorreguts urbans com en paratges naturals.
  
Instal·lació solar fotovoltaica de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra. L’edifici de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra incorpora un sistema fotovoltaic per tal d’aconseguir l’aprofitament al màxim de l’energia solar. Amb aquesta visita guiada coneixereu entre d’altres, tot el funcionament d’aquest sistema i la seva producció d’energia elèctrica i tèrmica.
 

Mataró, ciutat des de 1702. Recorregut pel centre històric de la ciutat per conèixer les condicions que portaren a Mataró a esdevenir una de les poblacions capdavanteres de Catalunya durant els segles XVII i XVIII. Podreu observar les transformacions socials i urbanístiques a partir de la concessió del títol de ciutat fa més de 300 anys fins a la ciutat del segle XXI.

Mataró també disposa d’una oferta variada de rutes a la carta per a grups per ajudar-te a descobrir el seu ric patrimoni.

Més informació: Oficina de Turisme de Mataró. 93 758 26 98. turisme@ajmataro.cat  

 

 

Enllaços