El Turisme  »  Què fer?  »  Platges  »  Serveis  »  Ponent

Platja de Ponent

alt

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Caràcter: familiar
Longitud: 180 metres
Amplada: 30 metres
Aforament màxim: 771persones
Entorn: semiurbà
Tipus d’usuari: familiar
 
 
 
 
 
La platja de Ponent, és una platja de caràcter familiar situada entre el port i l’espigó. De sorra gruixuda, té una llargada d’uns 180 metres i una amplada mitjana d’uns 30 metres. Es troba al costat d’una zona d’entrada i sortida contínua d’embarcacions, on està prohibit el bany.
Confina al nord-est amb el port de Mataró fins a l’espigó que hi ha davant el pas soterrani de l’avinguda d’Ernest Lluch. Es troba en un entorn menys urbà que les altres, a uns 50 metres de l’estació de tren de la Renfe.
 
 
Serveis de platja:
 
accessibilitat platges 
 accessibilitat platges
 
 
  
Accesibilitat: 
 
- Aparcament: el Passeig Marítim disposa de places d’aparcament en bateria des de la zona d’accés de vehicles situat a la zona de la platja del Varador fins l’accés per la zona de la platja de Sant Simó, el que representa 210 places d’aparcament. Zona d’aparcament lliure en zona de sauló devant del Centre Natació Mataró amb unes 120 places. Pàrquing de bicicletes. Pàrquing per a persones amb mobilitat reduïda. 
- Balises a 200m de la platja.
- Comunicació: panell informatiu dels serveis, emergències i socorrisme, recomanacions d’ús, que inclou la qualitat sanitària de l’aigua i de la sorra; senyals informatius direccionals per a vianants; banderes informatives de l’estat de la mar, megafonia.
 
 
Salvament i socorrisme a les platges: 

salvament platgesEl Servei de Protecció Civil a través de Creu Roja ofereix salvament i socorrisme a les platges. Aquest servei disposa de dues torres de vigilància, una a la platja del Varador i una altra a la del Callao, també hi ha tres cadires de vigilància repartides per les platges i un mòdul d'intervenció immediata a la platja de Sant Simó. El servei s’encarrega de l’assistència sanitària a les persones mitjançant tres punts situats a les platges de Ponent, del Varador i del Callao. Les banderes de la zona informen de l’estat del mar i la megafonia actua coordinadament amb els serveis de salvament.
 
Dates i horari del servei:
 
Temporada mitjana:
Caps de setmana del 13 de maig al 11 de juny i els dies 3, 4, 10 i 11 de setembre, de 10 a 18 h. (caps de setmana i festius de 10 a 18h)
 
Temporada alta:
Del 17 de juny al 11 de setembre de 10 a 19 h.
 
 
Serveis de guinguetes:
 
G5 - Ice Beach Bar
E3 - Sairee
E4 - D'Corner
L’horari de les guinguetes és de les 9 h fins a les 22.30 h o com a màxim fins a les 2 h (divendres, dissabte i vigílies de festiu fins a les 3 h).