El Turisme  »  Què fer?  »  Platges  »  Serveis  »  Platja de Sant Simó

Platja de Sant Simó

alt

  

 
 
Caràcter:  familiar-naturista
Longitud: 1.000 metres
Amplada: 0 metres
Aforament màxim: 2.800 persones
Entorn: urbà
Tipus d’usuari: familiar
  
  

 La platja de Sant Simó s’estén des de la riera de San Simó fins a la zona de l’hotel Castell de Mata. Té una llargada aproximada de 1.000 metres i compta amb una amplada mitjana de trenta metres fins al fortí (búnquer de la guerra civil) i, a partir d’aquest, de 5 metres de mitjana, amb zones on pot desaparèixer per l’acció dinàmica del litoral. Compta amb un entorn menys urbà que les altres platges de Mataró i està dividida en una zona d’ús familiar i una altra de caràcter naturista. La majoria dels serveis es concentren en la primera part de la platja, la qual es troba més a prop de la Platja del Callao.
S’estén des de la riera de Sant Simó fins a la zona de l`hotel Castell de Mata. Es troba aproximadament a 1.3 km de l’estació de Renfe..

 

 
 
Serveis de platja:
 
accessibilitat platges 
 accessibilitat platges
 
 
  
Accesibilitat: 
 
- Es pot accedir a peu, amb bicicleta, motocicleta i vehicle.
- No compta amb accessos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
- Accés principal: accés de la Riera de Sant Simó.
bus- La parada d`autobús interurbà més propera correspon a la línia 3 i és Sant Simó. Es situa a aproximadament 100 metres de l’accés principal a la platja.
- Balises a 200m de la platja (fins el fortí).
- Comunicació: panell informatiu dels serveis, emergències i socorrisme, recomanacions d’ús, que inclou la qualitat sanitària de l’aigua i de la sorra; senyals informatius direccionals per a vianants; banderes informatives de l’estat de la mar, megafonia.
- Aparcament: el Passeig Marítim disposa de places d’aparcament en bateria des de la zona d’accés de vehicles situat a la zona de la platja del Varador fins l’accés per la zona de la platja de Sant Simó, el que representa 210 places d’aparcament.
 
 
Salvament i socorrisme a les platges: 

salvament platgesEl Servei de Protecció Civil a través de Creu Roja ofereix salvament i socorrisme a les platges. Aquest servei disposa de dues torres de vigilància, una a la platja del Varador i una altra a la del Callao, també hi ha tres cadires de vigilància repartides per les platges i un mòdul d'intervenció immediata a la platja de Sant Simó. El servei s’encarrega de l’assistència sanitària a les persones mitjançant tres punts situats a les platges de Ponent, del Varador i del Callao. Les banderes de la zona informen de l’estat del mar i la megafonia actua coordinadament amb els serveis de salvament.
 
Dates i horari del servei:
 
Temporada mitjana:
Caps de setmana del 13 de maig al 11 de juny i els dies 3, 4, 10 i 11 de setembre, de 10 a 18 h. (caps de setmana i festius de 10 a 18h)
 
Temporada alta:
Del 17 de juny al 11 de setembre de 10 a 19 h.
 
 
Bars i restaurants:
 
- Tsunami Beach Terrazza

- Nan Beach