Notícies  »  L'Institut Municipal de Promoció Econòmica presenta l'estudi sobre Responsabilitat Social de les Organitzacions

Data publicació: 22/02/2005

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica presenta l'estudi sobre Responsabilitat Social de les Organitzacions

El president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Antoni Civit, presentarà aquesta tarda l'estudi de diagnòstic a Mataró i zona d'influència sobre Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO) que ha realitzat l'Institut Nóos.

L'estudi ha estat finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat en el marc del Pacte Local per l'Ocupació de Mataró.

L'estudi, fet sobre una mostra de 250 empreses, té com objectiu identificar les bones pràctiques de responsabilitat social per part de les empreses del territori.

La presentació dels resultats de l'estudi anirà a càrrec de Xavier Agulló i Jordi Pascual, consultors del comitè tècnic de l'Institut Nóos; a més, Ramon Poll, president d'Euroquímica SA, parlarà sobre les bones pràctiques d'Euroquímica SA i la Fundació Bufí i Planas; i David Mayolas, director de màrqueting d'Espanya i Portugal de Consumer & Industrial, ho farà sobre les bones pràctiques de General Electric.

Què és la responsabilitat social?

La responsabilitat social de les organitzacions és la integració voluntària d'aquestes davant les preocupacions socials i mediambientals en les seves operacions comercials i les relacions amb els seus interlocutors, segons indica el Llibre Verd de la Comissió Europea de 2001.

Una actuació de responsabilitat social es basa en la integritat i els valors socials i va més enllà de l'acompliment amb les obligacions jurídiques vers tots els treballadors/es, clients/es, proveïdors/es i agents socials i econòmics en general. La pràctica responsable aporta beneficis econòmics i prosperitat a les organitzacions i alhora contribueix de forma positiva al benestar de la societat.

L'IMPEM amb aquest acte dóna continuïtat a la línia de treball encetada l'any passat per tal de promoure la RSO a nivell territorial. Aquest 2005 i fins al 2007 es duran a terme un seguit d'actuacions en el marc de la Iniciativa Comunitària EQUAL, projecte RESSORT, liderat per la Diputació de Barcelona, i amb la participació d'altres institucions nacionals i transnacionals. Aquest projecte pretén la promoció i l'acompanyament de la responsabilitat social de les Pime per a la millora de la qualitat de l'ocupació en el territori..

Així mateix, l'IMPEM ha organitzat, per al 8 i 10 de març, un seminari adreçat al teixit empresarial amb l'objectiu de mesurar les pràctiques responsables i els beneficis que aquesta pràctica aporta a les empreses.

Imprimir