Notícies  »  L'Institut Municipal de Promoció Econòmica crea els Consells assessors per afavorir el creixement de les empreses de la Incubadora

Data publicació: 21/04/2005

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica crea els Consells assessors per afavorir el creixement de les empreses de la Incubadora

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) ha posat en marxa un nou instrument per tal d'afavorir el creixement empresarial i la consolidació de les empreses instal·lades i adherides a la Incubadora: els Consells assessors.

Així, avui dijous, l'alcalde, Joan Antoni Baron, ha presentat aquesta nova figura dels Consells assessors, juntament amb Xavier Agulló, representant de l'Institut Nóos, consultora encarregada del projecte.

També avui ha tingut lloc la primera reunió dels Consells assessors amb tres empreses de la Incubadora: Nexo VR, Actech i TecnoGis.

Què són els Consells assessors i per qui estan formats?

Els Consells assessors estan integrats per un grup de professionals amb diferents perfils que tenen com a finalitat acompanyar a les empreses en el seu procés de reflexió estratègica i de futur.

L'IMPEM vol estimular la participació en aquest Consells d'empresaris i professionals mataronins de reconegut prestigi i experiència, compromesos amb la seva ciutat, que vulguin formar part d'aquest consells i assessorar a empreses que comencen.

D'aquesta manera, el projecte que porta a terme l'IMPEM vol instaurar aquesta figura assessora per tal que les empreses siguin assessorades i recolzades per professionals en la seva presa de decisions; ajudar a l'emprenedor a desenvolupar la seva estratègia, idees i objectius per al proper exercici així com aprendre de l'experiència passada revisant els assoliments i dificultats de l'exercici anterior.

La creació d'aquests instruments s'explica per les característiques de les empreses de l'entorn, donat que la majoria d'aquestes són generalment micropimes que dediquen poc temps a la planificació de l'estratègia del seu negoci i que a més no disposen de suficient personal per poder-ho fer.

Creació dels Consells assessors

La creació dels Consells assessors s'ha establert en tres fases diferents:

  • Primera fase: serà la posada en funcionament del primer Consell assessor que treballarà amb les 12 empreses relacionades amb la Incubadora; d'aquests se'n faran un total de 4 (abril, juny, setembre i desembre).
  • Segona fase: comportarà l'assessorament perquè cada empresa pugui crear el seu propi consell donat que necessitaran de professionals de diferents perfils. En aquesta fase l'IMPEM ajudarà en la recerca d'aquests professionals.
  • Tercera fase: serà la posada en marxa dels Consells personals. Està previst que entrin en funcionament a partir del desembre d'aquest any.
Imprimir