Notícies  »  El Mercat municipal de la plaça de Cuba culmina un nou pas de la reforma amb l’obertura del supermercat

Data publicació: 15/12/2009

El Mercat municipal de la plaça de Cuba culmina un nou pas de la reforma amb l’obertura del supermercat

Interior del mercat amb les parades renovades

Interior del mercat amb les parades renovades

L’obertura al públic del nou supermercat a l’interior del Mercat municipal de la plaça de Cuba, prevista per demà dimecres, 16 de desembre, suposa un nou pas en el procés de reforma integral d’aquest equipament comercial.
 
La reforma del mercat inclou tant la renovació d’infraestructures com de l’estratègia comercial per adequar l’equipament a la demanda actual. El projecte preveia la construcció d’un aparcament soterrat; la renovació i reducció del nombre de parades; l’obertura d’un supermercat al mateix edifici per complementar l’oferta existent; la creació d’una nova zona de magatzems, una sala polivalent, una sala d’exposicions i una ludoteca en un altell, així com la reforma general de les instal·lacions.
 
 
Treballs executats
 
Les obres de reforma van començar a finals de juliol de 2008, amb l’adequació i construcció de les noves parades, el canvi de la coberta, la renovació del sistema de sanejament i de la fontaneria. El mercat va estar tancat durant la primera fase dels treballs, que va acabar al setembre de 2008.  
 
Des de llavors, els adjudicataris i clients de les parades ja renovades han conviscut amb les següents fases de la reforma. Entre altres treballs ja realitzats, s’ha excavat la zona de l’aparcament; s’han realitzat els fonaments i l’estructura de l’altell; s’han construït els nous magatzems, cambres frigorífiques i lavabos; s’ha restaurat la façana; s’ha fet el canvi de les finestres; s’ha instal·lat la climatització; s’ha canviat la instal·lació elèctrica, la d’abastament d’aigua i la nova il·luminació; s’han instal·lat 3 muntacàrregues i 1 ascensor per al públic i s’ha construït una sala polivalent, un espai de joc i una sala d’exposicions.
 
 
Nou supermercat
 
A més, l’empresa Bon Preu SAU, l’operador a qui l’Ajuntament va adjudicar el supermercat, ha executat les obres d’adequació per posar en marxa l’establiment. El supermercat té 629 m² destinats a venda i un magatzem de 88 m². Obrirà de dilluns a dissabte de manera ininterrompuda de 9.15 a 21.15 hores.
 
 
Obres pendents
 
Entre els treballs pendents per enllestir la reforma integral s’han enderrocar els antics magatzems i cambres de refrigeració; construir la sala de recollida dels residus generats; realitzar la segona fase de l’aparcament; construir un ascensor exterior i posar en marxa les noves cambres frigorífiques i la climatització. Es preveu que les obres puguin estar enllestides a la primavera de 2010.
 
La Unió Temporal d’Empreses (UTE) G-56 OBREL, SA executa els treballs de reforma per encàrrec de l’Ajuntament. L’import d’adjudicació dels treballs és de 5.601.437 €, als quals s’ha de sumar una despesa de 300.000 € per fer front a la nova demanda elèctrica del mercat.
 
D’altra banda, està prevista una despesa addicional d’uns 200.000 € per a altres equipaments i infraestructures necessàries per garantir el ple funcionament del mercat, com són la dotació de mobiliari, suports audiovisuals o el sistema de vigilància.
 
 
 

Notícies relacionades

 • L'estudi sobre la reforma del Mercat de la Plaça de Cuba recomana instal·lar un supermercat i un aparcament
  Data: 01/12/2005

  L€estudi ha estat elaborat per l€Institut Municipal de Mercats de Barcelona Veure més
 • La primera fase de la reforma del mercat de la plaça de Cuba començarà el 29 de juliol
  Data: 18/07/2008

  El mercat de marxants es traslladarà provisionalment a una zona pròxima Veure més
 • El mercat de la plaça de Cuba torna a obrir després de la primera fase de les obres de reforma integral de l'edifici
  Data: 16/09/2008

  Es pot veure una maqueta i un virtual de com serà l€equipament un cop acabat Veure més
 • Supermercats Bonpreu és l’operador comercial proposat per instal·lar-se al Mercat Municipal de la plaça de Cuba
  Data: 02/03/2009

  La Mesa de Contractació de l’Ajuntament ha donat compte aquest matí de la proposta d’adjudicació a l’empresa Bon Preu SAU del supermercat previst a l’interior del Mercat Municipal de la plaça de Cuba, en el marc de la reforma estructural i comercial de l’equipament comercial. Veure més
Imprimir