Notícies  »  L'Ajuntament de Mataró s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

Data publicació: 21/04/2017

L'Ajuntament de Mataró s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

La plaça de Santa Anna acollirà una activitat de sensibilització sobre el soroll ambiental

La carpa que s'instal·larà a la plaça de Santa Anna. Foto: Cedida

La carpa que s'instal·larà a la plaça de Santa Anna. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Mataró s’ha adherit a la Setmana Sense Soroll (SSS), que se celebra a tot Catalunya del 24 al 30 d’abril, coincidint amb el Dia Internacional de Sensibilització envers el Soroll. Per aquest motiu s’ha programat una activitat de sensibilització per prendre consciència del soroll ambiental, com ens pot afectar i què es pot fer per reduir-lo, a través de l’experimentació i la manipulació de diferents recursos.
 

L’activitat “Quin soroll fem?” es durà a terme dimarts 25 de 9 a 13 h en una carpa instal•lada a la plaça de Santa Anna. La iniciativa es fa en col•laboració amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i està inclosa a la programació trimestral de la Casa Capell.
 

Els participants a l’activitat hauran de realitzar i comparar mesuraments amb un sonòmetre, un realitzat en un lloc amb trànsit elevat i l’altre d’una zona tranquil•la sense cotxes. Els resultats s’hauran d’anotar en una fitxa de registre i en un mapa de mesuraments. El taller comptarà amb educadors ambientals que faran una breu explicació sobre contaminació acústica i els efectes sobre la salut. Per últim, els participants podran fer propostes de reducció del soroll i plasmar-les en un plafó.
 

“Quin soroll fem?” es farà de manera itinerant en altres municipis de Catalunya durant la Setmana Sense Soroll, fet que permetrà realitzar un informe de resultats conjunt i recollir en una petita guia les propostes de reducció de soroll de tots els participants.
 

 

 

Imprimir