Notícies  »  Onze projectes participen al concurs d’idees “Recuperem la Muralla d’en Titus” dels Premis Puig i Cadafalch

Data publicació: 23/05/2017

Onze projectes participen al concurs d’idees “Recuperem la Muralla d’en Titus” dels Premis Puig i Cadafalch

A la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme s’han presentat 26 obres, de les quals 5 opten al 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme

Vista parcial de la Muralla d'en Titus.

Vista parcial de la Muralla d'en Titus.

Onze projectes competiran al concurs d’idees per a la regeneració urbana a l’entorn de la Muralla d’en Titus, un cop finalitzat el termini de presentació de candidatures. La iniciativa s’emmarca en la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch d’arquitectura 2017 que, en aquesta ocasió i de forma extraordinària, concedirà un premi a un projecte a desenvolupar, i no a una obra ja realitzada. Aquests premis són una de les primeres activitats del programa commemoratiu dels 150 anys del naixement de l’arquitecte mataroní que se celebra el 2017.
 

L’Ajuntament amb la col·laboració del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya van convocar el concurs “Recuperem la muralla d’en Titus” el passat mes de gener. Un jurat d’experts examinarà el contingut dels onze projectes per triar el que millor s’ajusti als plantejaments requerits.
 

Els participants havien de presentar propostes amb l’objectiu de recuperar patrimonialment la muralla en aquest indret de la ciutat, obrir-la i connectar-la amb la muralla de Can Xammar, crear un nou espai d’activitat i lleure per a la ciutadania i resoldre els problemes de seguretat i d’insalubritat d’una zona del centre històric pendent d’urbanització. El premi, que no comporta l’encàrrec del projecte, està valorat en 5.000 € i també contempla la concessió de dos accèssits valorats en 2.500 € cadascun.
 

Les inscripcions al concurs d’idees sobre la Muralla d’en Titus es podien presentar fins al 28 d’abril, el mateix termini que han tingut els interessats a presentar projectes a la convocatòria de la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme i del 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme. Aquests altres dos certàmens estan organitzats, respectivament, per la Demarcació de Barcelona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya i per l’Ajuntament de Mataró.
 

La 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme és més una exhibició que una competició, i pretén posar en valor la feina que els arquitectes vulguin fer pública i difondre l’arquitectura més rellevant del territori. S’hi ha presentat 26 obres.


La 2a edició del Premi Puig i Cadafalch del Maresme premiarà la millor obra de recuperació del patrimoni arquitectònic que s’hagi fet a la comarca, i es decidirà entre les obres presentades a la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme en la modalitat de restauració o rehabilitació. Opten a aquest premi 5 obres.


El veredicte del concurs, premis i mostra es farà públic en un acte a Mataró en dates properes al 17 d’octubre, dia del naixement de Josep Puig i Cadafalch.


 

Notícies relacionades

  • Els Premis Puig i Cadafalch d’arquitectura s’atorgaran a un concurs d’idees per recuperar la Muralla d’en Titus
    Data: 23/01/2017

    La 14a edició del Premis Puig i Cadafalch d’arquitectura de Mataró presenten aquest any una novetat destacada. De manera excepcional, en aquesta ocasió no es premiarà obra executada, sinó els millors projectes d’un concurs d’idees sobre la recuperació de la Muralla d’en Titus de Mataró. Veure més
Imprimir