Notícies  »  Una app que fomenta desplaçar-se a peu per la ciutat guanya la segona edició de la Som Hackathon

Data publicació: 06/02/2018

Una app que fomenta desplaçar-se a peu per la ciutat guanya la segona edició de la Som Hackathon

La "hackathon" s'ha celebrat aquest cap de setmana al TecnoCampus i ha reunit una vuitantena de joves

Guanyadors de la SOM Hackathon. Foto: TecnoCampus

Guanyadors de la SOM Hackathon. Foto: TecnoCampus


El TecnoCampus ha celebrat aquest passat cap de setmana una “hackathon” centrada en com potenciar la mobilitat a les zones de vianants de Mataró. El premi a la idea millor desenvolupada ha estat per a una aplicació mòbil que fomenta que la gent es desplaci peu a través de l’obtenció de punts que són bescanviables en diferents comerços locals. El regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, Juan Carlos Jerez; el director general de Sirt, David Garriga, com a empresa patrocinadora de l’esdeveniment amb Schneider Electric; i un representat de Som Mobilitat -que organitza la Hackathon amb l’Ajuntament i el TecnoCampus- van ser els encarregats de lliurar els premis i els diplomes a cadascun dels assistents.
 

Es tracta d’una app que registra els itineraris de l’usuari per la ciutat i li dona punts, per exemple, en funció dels quilòmetres realitzats a peu o al caminar per determinades zones a través de la gestió de dades obertes. L’equip, format per Joan Colmenero, Alba López, Antoni Porras, Axel Ros, Oriol Soler i Pau Manzano, ha guanyat 2.000 euros i la possibilitat d’entrar al programa de la preincubadora del TecnoCampus.
 

Una aplicació mòbil per aparcar de manera més eficient les zones de càrrega i descàrrega i una altra per digitalitzar i unificar les diferents targetes de transport públic han estat les idees que han guanyat el segon i tercer premi, valorat en 500 euros cadascun.
 

Han participat en aquesta segona edició de la Som Hackathon estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, CEV Barcelona, l’Insitut d’Argentona, Col·legi Maristes Valldemia, l’Institut Thos i Codina, la Universitat Politècnica de Catalunya,la Universitat de Vic, la Universidad Internacional de la Rioja, Blanquerna, la Universitat Autònoma de Barcelona i el TecnoCampus.
 

Notícies relacionades

  • La "hackathon" reuneix al TecnoCampus una vuitantena de joves per buscar solucions per una mobilitat sostenible
    Data: 02/02/2018

    El TecnoCampus acull la segona edició de la Som Hackathon, una iniciativa impulsada conjuntament amb l'Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. Hi participen universitaris i estudiants de batxillerat i cicles formatius, que han de resoldre un repte plantejat per l'organització en equips multidisciplinaris. Veure més
Imprimir