Notícies  »  L’Ajuntament repararà la xemeneia protegida de la fàbrica Tíntex a la plaça de l’Assemblea de Catalunya

Data publicació: 29/11/2018

L’Ajuntament repararà la xemeneia protegida de la fàbrica Tíntex a la plaça de l’Assemblea de Catalunya

Es refarà el tram superior i es col·locarà un parallamps

Plaça de l'Assemblea de Catalunya. Foto: AJ

Plaça de l'Assemblea de Catalunya. Foto: AJ

L’Ajuntament ha aprovat el projecte de reparació de la xemeneia protegida de la fàbrica Tíntex, situada a la plaça de l’Assemblea de Catalunya. La xemeneia presenta esquerdes i degradació dels materials, motivats per la caiguda d’un llamp el passat setembre. 


La xemeneia, de 32,6 metres d’alçada, va ser construïda a mitjans del segle XX i està protegida amb nivell C pel Pla especial del patrimoni arquitectònic i ambiental de Mataró com a Bé Cultural d’Interès Local. Al 2008 es va fer una rehabilitació, principalment del dipòsit d’aigua. Arran dels desperfectes provocats per un llamp el 7 de setembre l’Ajuntament va encarregar un informe tècnic: la inspecció de la xemeneia amb imatges captades per un dron conclou que l’estructura no té perill de caiguda però recomana desmuntar i refer els 7,5 metres superiors.


Un cop desmuntat el tram superior de la xemeneia, de maó foradat, es refarà amb maó massís. També es repararan les fissures i esquerdes; es reposaran les peces ceràmiques soltes o trencades; se substituiran els anells metàl·lics de reforç; es netejarà i s’aplicarà un revestiment de protecció i, a la part superior, es col·locarà una tapa metàl·lica perquè l’aigua de pluja no caigui dins la xemeneia i un parallamps. Els treballs, que ara s’han d’adjudicar a una empresa especialitzada, tenen un pressupost de 93.518 € (IVA inclòs). Es preveu que puguin començar al març i que tinguin una durada de 2 mesos.


El regidor d’Equipaments municipals, Miquel Àngel Vadell, i la presidenta del Consell territorial de Pla d’en Boet-Peramàs, Marisa Merchán, acompanyats de tècnics municipals, van donar a conèixer ahir el projecte als veïns en una reunió informativa celebrada al Centre Cívic Pla d’en Boet.


 

Imprimir