Créteil

alt

Hi estem agermanats des de 1991. L'agermanament amb aquesta ciutat industrial francesa de 85.000 habitants -situada a 10 km de París, capital administrativa del departament de Val de Marne-, sorgeix quan a l'estiu de 1989 persones d'aquesta ciutat es posen en contacte amb l'Ajuntament de Mataró per tal de manifestar el seu interès a poder establir intercanvis amb la nostra ciutat, amb la finalitat d'agermanar-se, atesa la similitud d'ambdues ciutats quant a nombre d'habitants, proximitat a una gran ciutat, amb una forta implantació industrial, una àmplia oferta educativa i amb diversitat d'entitats culturals i esportives.

L'agermanament a Mataró es va signar l'abril de 1991 a Mataró i l'octubre del mateix any a Créteil. Fruit d'aquest agermanament, Mataró ha donat nom a un carrer i un parc, situats a Vista Alegre est i, Créteil va donar el nom de Mataró a una passarel·la construïda per Santiago Calatrava.
Créteil és el municipi agermanat amb el qual hi ha hagut més intercanvis: escolars, universitaris, esportius, musicals, de persones amb disminució, de persones grans, institucionals, professionals...
 
L'agermanament amb Créteil ha possibilitat el contacte amb altres municipis com Salzgitter (Alemanya), Les Abymes (Guadalupe) i Falkirk (Escòcia), agermanades amb Créteil.

 

Enllaços

Créteil Ampliar mapa