Notícies  »  Un representant de Fort Lauderdale (Florida) visita Mataró

Data publicació: 13/08/2014

Un representant de Fort Lauderdale (Florida) visita Mataró

Les dues ciutats estan agermanades des del passat mes de febrer

L'agermanament es va signar el passat mes de febrer a Fort Lauderdale (Florida)

L'agermanament es va signar el passat mes de febrer a Fort Lauderdale (Florida)


Mataró donarà la benvinguda demà dijous, 14 d’agost, al comissionat Dean J. Trantalis de Fort Lauderdale (Florida). Trantalis farà un recorregut per diferents indrets de la ciutat com la biblioteca Antoni Comas, la Nau Gaudí, el TecnoCampus o el Port. La ciutat nord-americana es va agermanar amb Mataró el passat mes de febrer i aquesta és la primera vegada que un representant d’aquesta ciutat americana visita Mataró.

 
El regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, acompanyarà el comissionat Dean J. Trantalis en el seu recorregut que començarà a la biblioteca Antoni Comas i al local de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró.
 
A les 11.30 h, l’alcalde, Joan Mora, rebrà el comissionat Trantalis a l’Ajuntament. Tot seguit faran un itinerari a peu visitant el Museu de Mataró, la plaça Gran on destaca el Rengle de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch i la basílica de Santa Maria, per acabar el recorregut a la Nau Gaudí.
 
A la tarda, Trantalis podrà conèixer de prop el Port de Mataró i les instal·lacions del TecnoCampus Mataró-Maresme, dos dels emplaçaments que tenen molt a veure amb alguns dels objectius de l’agermanament entre ambdues ciutats: la recerca de sinèrgies entre els ports i clústers nàutics respectius i la col·laboració acadèmica entre institucions universitàries i de formació professional així com la internacionalització i la innovació d’empreses.
 
 
Agermanament Mataró – Fort Lauderdale
 
El passat mes de febrer Mora i Rey van visitar Fort Lauderdale, on es va signar el protocol que formalitzava l’agermanament entre les dues ciutats. Un agermanament que pretén, a grans trets, fomentar les relacions a nivell econòmic, empresarial, acadèmic i cultural entre Mataró i Fort Lauderdale.
 
Des d’aleshores, Mataró forma part, juntament amb altres 17 ciutats d’arreu del món, de la ‘Greater Fort Lauderdale Sister Cities International’, una xarxa en la qual aquestes ciutats uneixen esforços de cooperació global en diferents àmbits i desenvolupen programes conjunts.
 
Les ciutats que formen part d’aquesta mena de club de ciutats agermanades amb Fort Lauderdale són: Agogo (Ghana); Belo Horizonte (Brasil); Cap-Haitien (Haití); Gold Coast (Austràlia); Haifa (Israel); Kaohsiung City (Taiwan); La Romana (República Dominicana); Mar del Plata (Argentina); Illa Margarita (Veneçuela); Medellín (Colòmbia); Mugla (Turquia); Ciutat de Panamà (Panamà); Quepos (Costa Rica); Rímini (Itàlia); Sao Sebastiao (Brasil) i Venècia (Itàlia).
 
 
Fort Lauderdale (Florida)
 
Fort Lauderdale és una ciutat d’aproximadament 169.000 habitants ubicada al comptat de Broward, al sud de Florida (EUA). Les seves similituds amb la ciutat de Mataró són importants: per la seva localització costanera i la seva vocació nàutica; pel seu clima privilegiat i dinamisme econòmic, que la converteixen en un bon lloc per viure, emprendre i treballar; per la seva proximitat a una gran capital, a tan sols 44 km de Miami; per ser seu de centres universitaris; per la seva vocació turística; per la seva important comunitat i influència llatina; i per ser un centre logístic rellevant cap a zones properes com el Carib, i Amèrica del Sud i del Nord.
 
La ciutat està governada per un alcalde, John P. “Jack” Seiler, i 4 comissionats representants dels 4 districtes: Bruce G. Roberts (districte 1); Dean J. Trantalis (districte 2); Bobby D. DuBose (districte 3) i Romney Rogers (districte 4).
 
Dean J. Trantalis representa el districte 2 des de març de 2013 i anteriorment havia estat vice-alcalde de Fort Lauderdale (del 2003 al 2006). Trantalis ha treballat en temes sobre drets humans, contra la discriminació sexual, en l’àmbit de l’habitatge i en l’ocupació. El gener de 1999 va elaborar la llei de parelles de fet del comtat de Broward.
 

Notícies relacionades

 • Mataró s'agermana amb la ciutat nord-americana de Fort Lauderdale
  Data: 14/02/2014

  L'alcalde, Joan Mora, i el regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, formalitzaran dimarts a Fort Lauderdale (Florida) l'agermanament amb aquesta ciutat nord-americana i Mataró. L'objectiu és fomentar les relacions a nivell econòmic, empresarial, acadèmic i cultural entre ambdós municipis Veure més
 • Mataró i Fort Lauderdale cooperaran en quatre àmbits: negocis, educació, tecnologia i cultura
  Data: 19/02/2014

  L’alcalde, Joan Mora, i l’alcalde de Fort Lauderdale, John P. “Jack” Seiler, van signar ahir a la ciutat nord-americana de l’Estat de Florida el protocol que formalitza l’agermanament entre els dos municipis. L’acte va tenir lloc a l’Ajuntament de Fort Lauderdale. Aquesta unió pretén fomentar les relacions a nivell econòmic, empresarial, acadèmic i cultural entre ambdues ciutats. Veure més
 • L'alcalde visita a Florida diferents operadors i institucions per establir col·laboracions futures amb Mataró
  Data: 20/02/2014

  L'alcalde, Joan Mora, i el regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, van finalitzar ahir el viatge a Fort Lauderdale (Florida) que tenia per objectiu principal la signatura del protocol d'agermanament amb aquesta ciutat nord-americana. L'estada també ha servit per poder visitar diferents emplaçaments i institucions per tal d’establir contactes i possibles intercanvis profitosos per a Mataró. Veure més
Imprimir