Notícies  »  Els alumnes de cinc escoles presenten les 13 cooperatives del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CUEME)

Data publicació: 17/03/2017

Els alumnes de cinc escoles presenten les 13 cooperatives del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CUEME)

230 alumnes de cinc escoles han presentat avui 17 de març els seus projectes al Cafè de Mar

La jornada ha servit perquè els alumnes presentin el seu projecte i coneguin els dels seus companys. Foto: Ajuntament

La jornada ha servit perquè els alumnes presentin el seu projecte i coneguin els dels seus companys. Foto: Ajuntament


Un grup de 230 alumnes de les escoles Àngela Bransuela, Josep Manuel Peramàs, La Llàntia, Camí del Mig i Maristes Valldemia han participat avui, 17 de març, en la trobada local del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CUEME). 


En l’acte de la trobada local d’avui hi hagut un intercanvi entre l’alumnat participant i s’han presentat els prototips de les 13 cooperatives creades pels grups d’alumnes. L’acte s’ha celebrat al Cafè de Mar com a espai emblemàtic del cooperativisme mataroní.


El projecte CUEME fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat. Aquesta formació emprenedora es porta a terme amb aquest projecte de la Diputació de Barcelona i el suport de la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró i el Cafè de Mar.


Durant el projecte l’alumnat segueix tot el procés de constitució d’una cooperativa, busquen un nom i dissenyen un logo. Després fan un estudi de mercat, propostes de prototips i finalment escullen els productes a vendre, el preu i fan una campanya de marxandatge, així com busquen el finançament. Finalment posen a la venta els productes al Mercat Local de les Cooperatives Escolars que se celebrarà el dia 9 de juny, a la tarda, a la Fira de Mataró. Quan acaben el projecte, un % dels guanys els destinen a una ONG local. El projecte s’acabarà amb un acte final el 16 de juny al TecnoCampus.


Aquest projecte es va iniciar el curs 2011-2012 a l’escola Àngela Bransuela i, actualment, a més d’aquesta escola hi participen les escoles de Josep Manuel Peramàs (2012-2013), La Llàntia (2013-2014), el Camí del Mig (2014-2015) i Maristes Valldemia (2016-2017). Es porta a terme en els nivells del cicle superior. Aquest curs hi participen un total de 320 alumnes que han constituït 13 cooperatives.
 

Imprimir