Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La XXVIII Setmana de Música Antiga girarà a l’entorn del barroc incipient

Escoltar

La XXVIII Setmana de Música Antiga girarà a l’entorn del barroc incipient

Es faran quatre concerts i una xerrada del 13 al 28 de novembre

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i el músic i coorganitzador de la Setmana de Música Antiga, Joan Vives, han presentat avui en roda de premsa la programació de la XXVIII Setmana de Música Antiga, que organitzen l’IMAC i Unda Maris. El cicle comptarà amb quatre concerts i una xerrada programats del 13 al 28 de novembre.




L’eix temàtic entorn al qual girarà aquesta nova edició de la Setmana de Música Antiga és la música, l’escena i la dansa en el barroc, segles XVII i XVIII, amb l’afegit estilístic de la interpretació i recreació de músiques populars angloibèriques.




A l’avantguarda catalana del gran moviment de recuperació de la música antiga s’hi troba el conjunt barroc Diatessaron, que actuarà el dissabte 13 de novembre a les 20.30 h al Foment Mataroní amb el concert “Els plaers de les muses: la música i la dansa”. Gràcies a l’estudi de la pràctica musical de l’època i a l’ús d’instruments originals o còpies fidels d’aquests, aquest conjunt barroc aconsegueix donar una nova dimensió a les cançons tradicionals.




La producció pròpia de la XXVIII Setmana de Música Antiga interpretada pel Cor Ciutat de Mataró i el Conjunt Barroc del Cafè serà una de les fites més altes d’inspiració, encant i refinament musical assolides per Henry Purcell (1659-1695). Aquesta producció és la semiòpera “The Fairy Queen”, una recreació de finals del segle XVII del “Somni d’una nit d’estiu” de Shakespeare. La interpretació d’aquesta producció es podrà veure el diumenge 14 de novembre a les 18 h a l’Altar del Roser de la Basílica de Santa Maria.





El divendres 19 de novembre a les 19 h a la Sala polivalent del Museu Arxiu de Santa Maria, el musicòleg Màrius Bernadó oferirà la conferència “El cant de les pedres: els sons d’una catedral al llarg de l’Edat Mitjana” on, mitjançant una xerrada il•lustrada amb audicions musicals, donarà una visió de les catedrals com a indrets evocadors de l’artesania creativa musical del seu temps.




Rafael Bonavita, reconegut internacionalment com un dels valors més ferms i versàtils en l’àmbit de la corda polsada, actuarà a la Basílica de Santa Maria el diumenge 21 de novembre a les 18 h. Amb “Danses de vells i nous móns”, Rafael Bonavita presentarà un repertori amb el qual desitja aportar una mica de llum a l’evolució de certs estils i mostrar les connexions entre la Península Ibèrica i les antigues colònies americanes.




L’actuació del trio Rubato Appassionato conclourà la XXVIII Setmana de Música Antiga el diumenge 28 de novembre a les 18 h a la Basílica de Santa Maria. Gràcies a la recerca d’obres desconegudes i a la voluntat de recuperar i difondre obres oblidades de la nostra cultura, Rubato Appassionato oferirà un seguit de peces exquisides i virtuoses, on es manté l’estètica i l’esperit de la música barroca i es combinen instruments antics.




Entrades i col·laboracions


El preu de les entrades és de 9 € per als concerts de Diatessaron, Rafel Bonavita i Rubato Apassionato i el del Cor Ciutat de Mataró i el Conjunt Barroc del Cafè és de 12 €. La conferència és gratuïta.




Les entrades dels concerts que es fan a la Basílica de Santa Maria es podran adquirir a partir del 2 de novembre a les oficines de l’IMAC (carrer de Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h; a les oficines de Caixa de Catalunya; al servei Tel-entrada de Caixa Catalunya (www.telentrada.com i tel. 902 10 12 12). En el cas del concert de Diatessaron es vendran al Foment Mataroní.




Han col·laborat desinteressadament el Museu Arxiu de Santa Maria i la Basílica de Santa Maria. Han participat en aquesta nova edició Foment Mataroní i Te de Tertúlia i el patrocini de Procter& Gamble.