Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Maresme augmenta al 2015 la recollida selectiva de matèria orgànica

Escoltar

El Maresme augmenta al 2015 la recollida selectiva de matèria orgànica

La recollida de la FORM augmenta un 6% en el conjunt de municipis que gestionen els residus a través del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

El conjunt de municipis que gestionen els seus residus a través del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (27 municipis, tots els del Maresme menys Tiana, Montgat i Tordera), han augmentat al 2015 un 6,05% la recollida selectiva d’orgànica. Aquest ha estat l’augment més significatiu dels darrers anys en una fracció que presentava un cert estancament.

 

Els municipis de l’Alt Maresme són responsables en bona part de la millora en les dades de recollida de la FORM (Fracció Orgànica dels Residus Municipals), ja que fins al 2015 no tenien implantada la recollida d’orgànica domiciliària de forma extensiva. Així, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Palafolls han recollit al 2015 conjuntament 1.026 tones més d’orgànica que al 2014, amb un augment conjunt del 73,02%.

 

A banda d’aquests municipis, destaquen al Maresme els augments en la recollida d’orgànica d’Arenys de Mar (69,54%), Alella (61,77%) i Dosrius (26,91%). Pel que fa als impropis en la matèria orgànica recollida, la mitja del Maresme al 2015 ha estat del 9,20%, quelcom pitjor a la del 2014, que es va situar en el 8,27%. Els municipis que al 2015 han recollit la matèria orgànica més “pura” han estat Sant Iscle de Vallalta (4,05% impropis), Malgrat de Mar (4,09% impropis) i Dosrius (4,29% impropis).

 

El Maresme ha tingut històricament uns resultats de recollida selectiva sensiblement millors als de la mitja catalana. Al 2014, segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, el percentatge de residus recollits selectivament sobre el total de residus municipals generats al Maresme va ser del 41,41%, per un 38,35% del total de Catalunya. A l’espera dels resultats definitius corresponents al 2015 de totes les fraccions de recollida selectiva, que es preveu siguin millors al Maresme, les dades corresponents a la recollida selectiva de la FORM i de la fracció no recollida selectivament (fracció resta) confirmen la millora respecte l’any anterior.

 

 

Reducció significativa de la fracció resta

 

En línia amb l’augment de la recollida selectiva d’orgànica, el Maresme ha experimentat al 2015 una reducció de la fracció resta (tots aquells residus no recollits selectivament) del 3,17% respecte al 2014.

 

Si bé el Maresme ha experimentat importants reduccions d’aquesta fracció al llarg de la darrera dècada gràcies a les implantacions de recollida selectiva, en un context de certa recuperació de la crisi i del consum de les llars, aquesta reducció és positiva i contrària al context general de generació de residus.

 

Els municipis del Maresme que al 2015 han experimentat les reduccions més importants de fracció resta han estat Arenys de Mar (22,54%), Canet de Mar (20,13%) i Alella (17,41%).