Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El personal informador focalitza la seva tasca en el compliment de mesures en la restauració

Escoltar

El personal informador focalitza la seva tasca en el compliment de mesures en la restauració

Les 13 persones que realitzen aquesta tasca han rebut una formació específica sobre les principals mesures a tenir en compte durant el període de reobertura progressiva de les activitats. Així doncs, la seva funció és informar els establiments sobre les mesures de distanciament, les bones pràctiques higièniques per evitar la propagació de la covid-19 o la necessitat de ventilar els espais.

Foto: Ajuntament
Foto: Ajuntament

Coincidint amb l’inici de la reobertura progressiva d’activitats, els 13 agents informadors contractats per l’Ajuntament han rebut una formació específica de les mesures que els establiments de restauració han de tenir en compte durant aquest període per evitar la transmissió de la Covid-19.

Els agents a peu de carrer treballen organitzats en parelles i en torns de matí i de tarda, de dilluns a diumenge. Durant les properes setmanes, la seva tasca informativa es focalitzarà en els establiments de restauració per recordar-los la importància de complir les normes i així prevenir contagis. La seva funció serà informar, per exemple, de l’obligatorietat de deixar 2 m de distància entre taules a les terrasses, la necessitat de ventilar espais i la importància de garantir les bones pràctiques higièniques, entre d’altres.

En cas que es detectin incompliments reiterats de la normativa, es procedirà a fer una tasca de vigilància i control més específica per part dels serveis municipals implicats.

 

Accions informatives

La contractació del personal informador ha estat una de les mesures que ha pres l’Ajuntament per evitar la propagació de la Covid-19 a la ciutat.

Els agents a peu de carrer han fet 1.600 accions informatives des del passat 1 d’octubre i fins al 20 de novembre per sensibilitzar la ciutadania i contenir la transmissió del virus a Mataró. La seva tasca s’ha anat focalitzant en diversos àmbits en funció de les necessitats de cada moment. Així doncs, a l’octubre la campanya es va centrar en donar suport als entorns escolars, a les activitats organitzades per entitats, clubs esportius o associacions, entre d’altres.

Prèviament, durant l’estiu, la tasca informativa es va intensificar a les platges. Durant els caps de setmana entre el 15 de juny i el 13 de setembre de 9 a 14 h, les persones informadores -encarregades també de controlar l’aforament-, van registrar prop de 130.000 entrades a les quatre platges de la ciutat. Pel que fa a incidències, en van detectar 4.739. D’aquestes, un 83 % van quedar resoltes i la resta van requerir presència policial. Les incidències més significatives van ser per no garantir la distància de seguretat a la sorra (57 %) i per accedir als espigons (9 %).

 

Evolució de la situació epidemiològica

Aquest passat cap de setmana, Mataró ha baixat del risc de rebrot dels 200 punts per primera vegada en moltes setmanes, fruit de les mesures de contenció que s'han aplicat. Amb dades d’aquest dimecres 2 de desembre publicades pel Departament de Salut al portal Dades Covid, el risc de rebrot a la ciutat s’ha reduït fins als 132 punts i la velocitat de transmissió de la malaltia fins a 0,64. La mitjana de PCR i tests d’antígens positius de les dues últimes setmanes és de 4,3. Fa un mes i escaig, el 26 d’octubre, el risc de rebrot a Mataró s’acostava als 2.000 punts i la velocitat de transmissió de la malaltia era d’1,81.