Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament organitza dues sessions informatives sobre drogodependència i Sida

Escoltar

L'Ajuntament organitza dues sessions informatives sobre drogodependència i Sida

El Servei de Benestar Social, Salut i Consum ha programat dues sessions informatives adreçades a farmacèutics i auxiliars de farmàcia. Les sessions es faran el proper dilluns 22 de novembre i el 13 de desembre a l'Hospital de Mataró i versaran sobre la drogodependència i la Sida.

L'objectiu de les sessions és millorar l'atenció i l'assistència dels usuaris de drogues i facilitar la prevenció de la Sida. Les dues sessions seran un punt de partida per donar continuïtat a la participació de les farmàcies de la ciutat que fa més de 10 anys estan col.laborant de manera estable amb els programes del Pla Municipal de Drogodependències, així com actualitzar la formació en aquestes dues problemàtiques.

Les sessions estan organitzades pel Pla Municipal de Drogodependències, les farmàcies de la ciutat, la Unitat Assistencial de Drogodependències del Servei de Psiquiatria del Consorci Sanitari del Maresme i la Unitat Funcional de Sida del Servei de Medicina Interna del Consorci Sanitari del Maresme.

Primera sessió: 22 de novembre

La primera sessió versarà sobre "Atenció a les drogodependències, situació actual" i anirà a càrrec del Dr. Enric Batlle de la Unitat Assistencial de Drogodependències del Servei de Psiquiatria del Consorci Sanitari del Maresme.

Els continguts seran: situació actual; recursos de la ciutat relacionats amb la problemàtica; objectius de l'atenció a la problemàtica: què podem fer des de la farmàcia? i un torn obert de paraula.

La xerrada tindrà lloc a les 15 h a la sala d'actes de l'Hospital de Mataró (carretera de Cirera, s/n).

Segona sessió: 13 de desembre

Aquesta segona sessió es desenvoluparà a l'entorn del tema "Infecció per VIH al Maresme" i anirà a càrrec del Dr. Lluís Force i la Dra. Pilar Barrufet de la Unitat Funcional de Sida del Servei de Medicina Interna del Consorci Sanitari del Maresme.

Els continguts de la sessió seran: epidemiologia de la infecció; recursos de la ciutat relacionats amb la problemàtica; mesures de prevenció de les exposicions comunitàries al VIH. Què podem fer des de la farmàcia?; tractament antiretroviral i interaccions mecidamentoses i torn obert de paraula.

La participació de les farmàcies

El 80% de les farmàcies de la ciutat han estat participant en diferents programes de prevenció de drogodependències i de reducció dels riscos associats al consum des de 1993. Han intervingut en actuacions del Pla Municipal de Drogodependències com: Programa d'intercanvi de xeringues, Programa condó star o l'Observatori Municipal sobre el consum de drogues, entre d'altres.