Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament impulsa l’eliminació de plaques identificatives de protecció oficial amb simbologia franquista

Escoltar

L’Ajuntament impulsa l’eliminació de plaques identificatives de protecció oficial amb simbologia franquista

Les plaques s’han de retirar a l’empara de la Llei de la Memòria Històrica i de la Llei del Dret a l’Habitatge



L’Ajuntament de Mataró, a través de la secció d’Habitatge, ha revisat 33 edificis que disposen a la seva façana de plaques identificatives amb qualificació de protecció oficial amb simbologia franquista. L’objectiu és la retirada d’aquestes plaques en aplicació de dues lleis: la Llei 52/2007 de la Memòria Històrica i la Llei 18/2007 del Dret de l’Habitatge. 




Segons la Llei 52/2007 de la Memòria Històrica, les administracions públiques han de prendre les mesures oportunes per retirar escuts, insígnies, plaques o d’altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació de la dictadura.




Pel que fa a la Llei 18/2007 del Dret de l’Habitatge i en concret la seva disposició addicional 25, els propietaris o les comunitats de veïns estan obligats a retirar les plaques col·locades en els habitatges que han deixat de tenir la qualificació de protegits. Dels 33 edificis de Mataró on s’ha detectat una d’aquestes plaques, en 30 casos han deixat de tenir la qualificació, en dos no i en l’altra falta documentació al respecte. Segons aquesta llei, el període per retirar les plaques finalitza el 31 de març del 2018. La manca de retirada constitueix una infracció d’aquesta llei.


 




Retirada gratuïta




L’Ajuntament ha remès a cadascun dels 30 propietaris una carta, amb data 27 de novembre, per informar-los i perquè puguin autoritzar l’Ajuntament a retirar aquestes plaques sense cap cost. L’autorització s’ha de donar abans de l’1 de febrer per poder procedir a efectuar la retirada dins del termini legal que finalitza el 31 de març.