Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre de formació permanent Tres Roques fa balanç del primer any de funcionament

Escoltar

El Centre de formació permanent Tres Roques fa balanç del primer any de funcionament

Per al proper trimestre s’han programat 58 cursos i tallers i 3 exposicions

 


La presidenta de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Conxita Calvo, ha presentat avui en roda de premsa el balanç del primer any de funcionament del Centre de formació permanent Tres Roques així com ha presentat les activitats del primer trimestre del curs 2010-2011.


 

A més, també s’ha donat a conèixer que el Centre de formació permanent Tres Roques i l’escola d’adults municipal CFA Can Noè han estat acreditats per la Generalitat de Catalunya com a centres ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació), és a dir, són centres que podran donar el certificat acreditatiu de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació.

 

Les persones que superin satisfactòriament una prova tindran un certificat acreditatiu que emetrà la Generalitat, i que els possibilitarà acreditar un determinat nivell de competències (bàsic, mitjà o avançat) en TIC davant de qualsevol empresa o administració.

 

Al Maresme fins ara només es podia aconseguir l’acreditació a Calella i Arenys de Mar.

 

 

Tres Roques: un any de funcionament

 

El Centre de formació permanent Tres Roques programa activitats formatives orientades a satisfer les necessitats de desenvolupament personal, cultural i social del nostre entorn al voltant de 5 eixos principals: Expressió; Humanitats i ciències socials; Ciència, natura i medi ambient; Recursos i Salut i creixement personal. Les activitats es programen trimestralment i a més també s’organitzen exposicions i és un espai per a reunions dels serveis municipals i d’entitats que també hi organitzen cursos.

 

El curs 2009-2010 s’han programat 79 cursos: 20 en el primer trimestre, 24 en el segon i 35 el tercer. I en total s’hi han inscrit 943 persones: 212 en el primer trimestre, 283 van fer un curs en el segon trimestre i 465 en el tercer trimestre.

 

Pel que fa a la procedència dels usuaris del centre, al voltant d’un 32,2 % procedeix de Cerdanyola, Peramàs-Esmandies i de La Llàntia; un 23,6 % és de l’Eixample i Pla d’en Boet; un 18 % del Centre i l’Escorxador; un 16,6 % de Molins, Vista Alegre, Rocafonda-El Palau i Cirera; i un 9,3 % d’altres poblacions.

 

Quant a l’edat, un 50 % dels alumnes correspon a la franja entre els 31 i els 50 anys.

 

També s’han realitzat 7 exposicions que han estat visitades per unes 1.600 persones.

 

La primera quinzena de juliol es va programar Tres Roques Jove!, activitats adreçades a joves d’entre 10 i 15 anys. Es van fer 8 cursos i tallers als quals hi van participar en total 57 joves.

 

 

Programació del pròxim trimestre

 

A l’octubre començarà la programació de l’últim trimestre de l’any. Per a aquest trimestre s’han programat els següents cursos i tallers: Ciència, natura i medi ambient, 9; Expressió, 12; Humanitats i ciències socials, 6; Recursos, 14; i de Salut i creixement personal, 17.

 

La sol·licitud de les inscripcions per als cursos i tallers es poden fer de l’1 al 20 de setembre de manera presencial al mateix centre (plaça del Canigó, 7), a l’IME (Baixada de les Figueretes, 1, 2n), a les oficines d’atenció ciutadana de 9 a 19 h, als centres cívics, per correu electrònic, o mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament www.mataro.cat. Les places són limitades per a totes les activitats.

 

També durant aquest trimestre es podran veure 3 exposicions: “Els ulls i les paraules” de l’Associació Gramenet Imatge Solidària del 4 al 30 d’octubre; “Vell o Bell” del 4 al 27 de novembre i “La llarga nit del poble Sahrauí” per Sergi Bernal del 10 de desembre al 7 de gener.