Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova l’adhesió de l'Ajuntament de Mataró a La Marxa Som

Escoltar

El Ple aprova l’adhesió de l'Ajuntament de Mataró a La Marxa Som

El Ple municipal va aprovar el passat 5 de maig l’adhesió formal de l’Ajuntament de Mataró a La Marxa Som, així com a facilitar les infraestructures i serveis necessaris per al seu bon desenvolupament. La proposta de resolució va ser presentada per CiU, i es va aprovar amb els vots favorables d’aquest grup municipal, a més d’ERC-MES-AM, VOLEMataró, CUP, ICV-EUiA-E i la regidora no adscrita. Van votar-hi en contra PSC-CP, Ciutadans, PP i PxC.

 

El text íntegre aprovat és el següent:

 

“La Marxa Som (www.lamarxasom.cat) és una caminada popular que recorrerà totes les comarques del Principat de Catalunya el juny i juliol de 2016 en 4 columnes que confluiran a Montserrat el 31 de juliol, seguint l’itinerari de la ruta de senderisme cultural El Camí (www.elcami.cat).

 

Es tracta d’un exercici de participació que, a més de recórrer el país físicament, organitzarà assemblees a les poblacions per recollir la veu de cada municipi en relació al model de democràcia participativa que volem, a fi d’implicar tota la societat en un país i un món millors i per a tots.

 

La Marxa Som, com a moviment transversal de país, està integrada per totes aquelles persones, organitzacions i administracions que s’hi vulguin adherir i que hi vulguin participar.

 

A nivell operatiu, està coordinada per l’associació Pas: Amics d’El Camí-Serveis de Participació i Sostenibilitat, entitat que coordina la ruta nacional El Camí per la qual transcorrerà La Marxa Som, alhora membre del projecte Reinicia Catalunya (www.reiniciacatalunya.cat). 

 

El Camí és una ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, permetent conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i les gents de cada terra. El Camí és un projecte col·laboratiu que es va iniciar l’any 2003, consta d’uns 5.000 km i més d’11.000 amics del Camí. Compta amb el reconeixement dels Parlaments de Catalunya i de les Illes Balears com a projecte d’interès general pel país des del punt de vista cultural, social i turístic.

 

Atès que la Marxa Som es durà a terme els mesos de juny i juliol de 2016 seguint l’itinerari d’El Camí, recorrent a peu totes les comarques del Principat de Catalunya.

 

Atès que el moment històric que vivim com a país demana d’instruments d’abast nacional que facilitin la participació de tota la població en els afers públics.

 

Atès que l’Ajuntament de Mataró compta entre els seus compromisos i objectius el foment de la participació ciutadana i la millora dels actuals reptes socials i nacionals, en pro d’una societat més justa, pròspera i sostenible.

 

Atès que la Marxa Som pretén ser un instrument de democràcia participativa al servei del país, un exercici de llibertat i un instrument més per assolir la plenitud nacional de forma col·lectiva.

 

Atès que tothom qui vulgui podrà participar en la Marxa Som de diferents maneres:

 

a. Formant grups locals d’acollida (GLA) per acollir l’arribada de la Marxa, preparar actes culturals i lúdics, l’allotjament i els àpats.

 

b. Caminant les etapes que cadascú esculli segons la pròpia capacitat, voluntat i disponibilitat.

 

c. Participant a les assemblees locals per opinar sobre el model de país que volem.

 

Atès que la Marxa Som està previst que passi pel municipi de Mataró el dia 19 de juliol

 

Per tot això, sol·licitem al Ple Municipal l’aprovació dels següents ACORDS:

 

PRIMER.- L’Ajuntament de Mataró s’adhereix formalment a la Marxa Som perquè considera que és un esdeveniment d’interès públic, perquè contribueix a la vertebració del país i perquè fomenta la democràtica participativa.

 

SEGON.- L’Ajuntament de Mataró es compromet a facilitar les infraestructures i serveis necessaris, dins les seves possibilitats, per al bon funcionament de la Marxa Som, com ara:

 

• Espais on puguin dormir els caminants que arribin al municipi.

• La logística i organització dels àpats populars pels marxaires, en cas de realitzar-se’n.

• La seguretat i ordre públic necessaris durant el pas de la Marxa, així com la cobertura sanitària i el guiatge en cas necessari dins del seu terme municipal.

• Espais per realitzar les assemblees participatives i, en el seu cas, facilitar el procés participatiu per garantir-ne la qualitat i la participació de tothom.

• Difondre la participació en La Marxa Som entre la seva població i el teixit econòmic local a través dels mitjans de què disposi.

• Disposar en bon estat de senyalització l’itinerari d’El Camí al seu terme municipal i nucli urbà, així com la seva promoció i manteniment en tant que infraestructura turística de senderisme cultural d’abast nacional, en pro dels seus potencials beneficis socials, culturals i econòmics per al municipi i comarca.

 

TERCER.- L’Ajuntament de Mataró es compromet a fomentar aquest recolzament entre els municipis de la seva comarca i a coordinar-s’hi en allò que calgui.

 

QUART.- Traslladar aquests acords a l’organització de La Marxa Som (info@lamarxasom.cat), al Consell Comarcal del Maresme, a presidència de la Diputació de Barcelona, a presidència del Parlament de Catalunya i a Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya”.