Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament enjardina l'illa educativa de La Llàntia

Escoltar

L'Ajuntament enjardina l'illa educativa de La Llàntia

La setmana del 20 d'octubre està previst que comencin les obres de condicionament dels espais erms que actualment hi ha entre tres edificis educatius que hi ha entre es carrers de Galícia, de Sant Josep de Calasanç, de Sant Sebastià i del Berguedà, una àmbit conegut popularment com l'illa educativa de La Llàntia.

En aquesta illa urbana situada en pendent s'aixequen dues escoles públiques de La Llàntia, l'institut d'ensenyament secundari Puig i Cadafalch, i una filera de cases adossades que tenen la façana al carrer del Berguedà..L'objectiu de les obres es crear una zona enjardinada en aquests terrenys erms i amb forts talussos, aconseguint un tractament paisatgístic unitari i millorant l'aspecte de la zona tal com han sol·licitat els veïns. De moment, no està previst que la nova zona enjardinada sigui d'ús públic, així que quedarà tancada a l'accés dels vianants.

Les obres les realitzarà l'empresa Jardineria J. Buch, s.l. per encàrrec del Departament de Serveis Municipals i Manteniment de l'Ajuntament. Els treballs representen una inversió de 120.099,71 euros i es realitzaran en dos mesos i mig.

Ambient rústic i agrícola

El projecte d'enjardinament es basa en donar una nova imatge a una superfície aproximada de 6.400 m2 amb l'objectiu que suggereixin ambients agrícoles i rústics. Aquest aspecte el donarà bàsicament la plantació de diverses espècies d'arbres, arbustos i gramínies i lleguminoses: ametllers, garrofers, magraners, brucs, ginesta, lavanda, i pins pinyoners, entre d'altres.

Dels 6.400 m2 a enjardinar, 4.560 corresponen a uns terrenys amb un 40m d'ambple que baixa des del carrer Galícia fins el carrer de Sant Josep de Calasanç. A mitja alçada d'aquesta franja hi surt un braç de terreny amb forts talussos que discorre entre les escoles.

Darrera de la filera de cases adossades s'hi construirà una petita pantalla vegetal formada per ginesta ( spartium juncium- flor groga), estepa (cistus albidus-flor rosa), estepa blanca (cistus monspeliensis- flor blanca), i espígol (lavandula stoechas€d'espiguetes liles).

A la zona atalussada de sota els col·legis on la pendent és mitja s'hi plantarà cistus salvifolius (flor blanca) i calicotome spinosa (flor groga).

A la part baixa dels terrenys, darrera del nou gimnàs de l'IES Puig i Cadafalch, s'hi col·locarà una massa vegetal a base de bruc (erica arborea) que floreix en blanc i creixerà fins a 2 metres d'alçada.

Els magraners (punica granatum) es plantaran formant diferents aliniacions per tots els terrenys i els ametllers (prunus dulcis) es plantaran a les terrasses que es construiran per salvar els desnivells i que aniran hidrosembrades amb una barreja de llavors de lleguminoses i gramínies. Per la seva part, els garrofers es distribuiran per tota la zona atalussada, ja sigui formant grups de tres o plantats de manera aïllada..

Finalment, a la part baixa, s'hi plantaran el grup de pins de diferents mides que formaran un bosquet que enllaçarà visualment amb Turó de Cerdanyola.

L'obra inclou també la renovació dels murs, que seran d'un metre d'alçada i la instal·lació de reg automàtic.