Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acollirà la 15a edició de la Biennal d’Art Manifesta 2024 en la candidatura metropolitana de Barcelona

Escoltar

Mataró acollirà la 15a edició de la Biennal d’Art Manifesta 2024 en la candidatura metropolitana de Barcelona

La candidatura metropolitana de Barcelona a la Biennal d’Art Manifesta 2024 ha estat escollida i Mataró és un dels municipis que hi forma part en la vessant de les arts visuals amb el Centre d’Art Mataró / Art Contemporani (M/A\C). Manifesta és una destacada plataforma itinerant centrada en el diàleg entre l’art i la societat a Europa.

Foto: Ajuntament de Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha participat avui, 3 de desembre, a l’acte convocat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per valorar l’elecció de la candidatura metropolitana de Barcelona com a seu de la 15a edició de la Biennal d’Art Manifesta 2024. A l’acte, que s’ha celebrat a la Sala Lluís Companys de l’Ajuntament de la ciutat comtal, també hi ha participat el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, i la directora de Manifesta, Hedwig Fijen.

Mataró serà una de les 10 ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona que acollirà la 15a edició de Manifesta, una biennal nòmada europea que va néixer a principis dels 90 com a resposta als canvis polítics, econòmics i socials del final de la Guerra Freda i als posteriors passos cap a la integració europea. Des de llavors, Manifesta s’ha convertit en una destacada plataforma itinerant centrada en el diàleg entre l’art i la societat a Europa.

La proposta de Mataró girarà al voltant de projectes vinculats a les arts visuals en el marc del Centre d’Art Mataró / Art Contemporani (M/A\C). Les altres ciutats participants són l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Sabadell, Granollers, El Prat de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.


Què és Manifesta?

Cada edició té com a objectiu investigar i reflexionar sobre els desenvolupaments emergents de l’art i la cultura contemporanis, situats en un context europeu. En fer-ho, comprometen el públic local, nacional i internacional amb nous aspectes i formes d’expressió artística per catalitzar el canvi social positiu a Europa.

Cada biennal comprèn una sèrie d'activitats que es realitzen durant un període de dos o més anys. Incorpora estudis, publicacions, reunions, discussions i seminaris que culminen amb un programa final de tres mesos a la ciutat o regió d’acollida. D’aquesta manera, Manifesta pretén crear una interfície entre els debats artístics i intel·lectuals internacionals vigents i les qualitats i idiosincràsia específiques d’un lloc determinat.

El seu caràcter nòmada és inherent al desig d’aquesta biennal d’explorar el territori psicològic i geogràfic d’Europa. Per a cada edició presenta artistes, comissaris i joves professionals de fins a 40 països diferents, creant vincles amb els veïns d’Europa a Àsia, la Mediterrània oriental i el nord d’Àfrica, i se centra a incloure les perspectives de grups i cultures minoritaris a la mateixa Europa. Aquest procés té com a objectiu establir un diàleg més estret entre situacions culturals i artístiques específiques i els camps més amplis, internacionals, de l’art contemporani, la teoria i la política en una societat canviant.